Halk Oyunları Topluluğumuz 18. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine Katıldı

18.05.2015

Halk Oyunları Topluluğumuz; Akdeniz Üniversitesi tarafından 13-16 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 18. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın desteği ile Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertan Soğancı ve Halk Oyunları Koordinatörü Hüseyin Vehbi Karakaya idareciliğinde katıldı.

Bu sene 23 adet yurt içi üniversite ve 25 adet yabancı grubun katıldığı şenlikte; Halk Oyunları Topluluğumuz 14 Mayıs’ta gündüz gerçekleşen programda Silifke oyunlarını sergiledi. Katılan bütün grupların halk oyunları ve dans gösterileriyle devam eden akşam programında ise topluluğumuz, sergiledikleri Konya Kaşık Oyunları ile izleyenlerin büyük beğeni ve ilgisini topladı. 15 Mayıs 2015 tarihinde Antalya Kaleiçi’nde yapılan korteje katılan Halk Oyunları Topluluğumuz, yabancı ve diğer katılımcılarla birlikte çeşitli halk oyunlarını sergilediler.

Akdeniz Üniversitesi şenlik komitesi görevlileri özellikle ilk defa izledikleri Konya Kaşık Oyununu çok beğendiklerini ifade ederek, 18. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine yaptıkları katkıdan dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi idareci, personel ve öğrencilerine teşekkür ve tebriklerini ifade ettiler.

Akademik danışmanlığını Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertan Soğancı’nın; çalıştırıcılığını Hüseyin Vehbi Karakaya’nın yaptığı Halk Oyunları Topluluğu idareci ve üyeleri kendilerine sağlanan her türlü maddi ve manevi desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkürlerini ifade ettiler.

Paylaş