Erasmus Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri Toplantısı Yapıldı

11.12.2013

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Erasmus Beyannamesi ile ödüllendirildi. Bu gelişme üzerine Üniversitemiz,  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Muhsin Kar'ın katılımıyla Erasmus Beyannamesinin alınması ve sonrasında yapılacak faaaliyetleri değerlendirmek üzere Fakülte ve Bölüm Erasmus Koordinatörleri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda yapılan toplantıya Üniversitemizin tüm akademik birimlerinden yaklaşık 70 öğretim elemanı katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, toplantıda Erasmus+ Programının sunduğu imkanlarıdan Üniversitemiz öğrencileri ile personelinin yararlanmasının önemini vurgulayarak, Üniversitemizin uluslararasılaşması açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca Prof. ŞEKER, Üniversitemizin öğrencilerinin yönlendirilmesi ve sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için "gönüllü olarak görev alan öğretim elemanları olmasının memnunluk verici olduğunu" vurguladı.

Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Muhsin KAR ise, Erasmus+ Programından maksimum faydayı elde edebilmek için çok önemli bir döneme girildiğini belirterek, Fakülte ve Bölüm Koordinatörlerden ikili anlaşmalar için gerekli çalışmaları hızlandırmalarını ve koordinatörlerin gelişmelerinden öğrencilerin bilgilendirilmelerini istedi. Ayrıca Prof. KAR, Erasmus+ Programı kapsamında 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde öğrencileri ve personeli kapsayan ilk öğrencileri göndermeye ve karşılığında AB ülkelerinden öğrenci kabul etmeye başlayacaklarını ifade etti.

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programlarından "Erasmus+ Programı",  programa katılan ülkeler arasında 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde öğrenci ve personel hareketliği ile staj imkanları sunmakta ve öğrenciler ile personelin farklı akademik, sosyal ve kültürel ortamda eğitim görme fırsatı sağlamaktadır.

 

Paylaş