DOSD Meram’da Aile Seminerleri Başladı

29.11.2023
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Meram Belediyesi, Üniversitemiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle, down sendromlu bireyler ve ailelerinin hayatlarına dokunmak, eğitimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen DOSD Meram’da Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Atbaşı, down sendromlu bireylerin ailelerine ‘Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi’ konulu seminer verdi.

Meram Belediyesi, Üniversitemiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’da, özel bireylere yönelik eğitimlerle beraber aile seminerleri de başladı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek eğitimlerin ilkinde Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Atbaşı ‘Özel Gereksinimli Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi’ konulu seminer verdi. Seminere down sendromlu bireylerin aileleri ve eğitimciler katıldı.



Mahremiyet Eğitiminin Önemi

Seminerde mahremiyet eğitimi, cinsel gelişim dönemleri ve özellikleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Zehra Atbaşı, “Mahremiyet, tüm insanların kendisinin ve diğer insanların özel alanlarının farkına varması, özel alanını koruması ve kendisi ile çevresi arasında sağlıklı bir çizgi çizmesidir. Mahremiyet eğitimi alan çocuklar kendi özel alanlarını bilirler ve bu alanı korurlar. Başkalarının özel alanlarına da saygı gösterirler. Cinsiyet eğitimi ise, çocuğun tüm gelişiminin takip edilerek cinsiyetine uygun rolleri kabul etmesine, kendi cinsi ile karşı cinsin özelliklerini anlamasına, kendi cinsiyle ilgili özelliklerle bir bütünlük içinde yaşamasına yardımcı olmak amacıyla verilen bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarıdır” dedi.

Seminerin sonunda Doç. Dr. Zehra Atbaşı ailelerin sorularını yanıtlarken Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şenyiğit, Doç. Dr. Atbaşı’ya çiçek takdiminde bulundu


Paylaş