Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş Köyceğiz Cami Alanını Gezdi

25.06.2015

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Üniversitemizin Köyceğiz Kampüsü’ne yapılacak Konya’nın en büyük camisinin proje alanında incelemelerde bulundu.

Meram Belediyesi, Üniversitemiz ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar’ın iş birliğiyle yaptırılacak olan caminin temeli en kısa süre içinde atılacak.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar katıldığı toplantıda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Konya’nın en büyük camisinin inşaatı ile ilgili bilgi aldı.

Rektörlükteki toplantıdan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve beraberindeki heyet, Köyceğiz Kampüsü’ne gelerek caminin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Merdiven Altından Külliyeye

Bu caminin mimarisi, kapasitesi ve farklı özelikleriyle Konya’ya yakışacağını belirten Başkan Yardımcısı Dr. Keleş, “Eskiden üniversite öğrencilerimiz, merdiven altlarında ve zor şartlarda ibadetlerini yapıyordu. Şimdi ise külliye ortamında ve çok nezih ortamlarda ibadet yapma şansına eriştiler” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de cami inşaatının en kısa sürede başlayacağının müjdesini verdi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise caminin Meram’a hakim bir tepede 4 bin 500 metrekarelik bir alanda 3 katlı bir külliye olarak inşa edileceğini kaydetti. Hayırsever Kemal Akpınar da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Başkan Fatma Toru ve Rektörümüz Muzaffer Şeker’e teşekkür etti.

Caminin Özellikleri Dikkat Çekiyor

Selçuklu mimarisi, Osmanlı mimarisi ve modern mimariden izler taşıyacak cami; Konya’nın en büyük camisi olacak. Modern şekilde dizayn edilecek abdest alma yerleri sayesinde insanlar birbirinden rahatsız olmayacak. Ayakkabılıklarda da farklı bir özellik dikkat çekiyor. Öyle ki ayakkabı konulduğunda kırmızı ışık, boşken yeşil ışık yanacak. Ayakkabılıkların arkasındaki havalandırma sistemi ile ayakkabı kokusunun yayılması önlenecek. Camide ayrıca avize olmayacak ve gizli ışıklandırma ile aydınlatılacak.

Camide hanımlar mahfili de dikkat çekiyor. Bu bölümde hanım sahabelerin isimleri yazılacak. Böylelikle ilk defa bir camiye hanım sahabelerin isimleri yer almış olacak.

Cami içine 40 hadis yazılacak. 10’u itikat, 10’u ahlâk, 10’u ibadet, 10’u da muamelat ile ilgili olacak.

Paylaş