Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı

14.10.2014

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene; Konya Valisi Muammer Erol, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ ve Başhekim yardımcıları, Fakülte Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı yaptığı selamlama konuşmasında, zorlu bir sürecin ardından fakültelerine yeni başlayan 236 öğrenci olduğunu ifade ederek, aslında bu zorlu sürecin bitmediğini uykusuz gecelerin ardından 6 yılın sonunda mezun olup hekim oluncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yaptığı selamlama konuşmasında Hazreti Pir Mevlana Celalettin-i Rumi’ nin “ Biz bu topraklara sevgiden başka hiçbir şey ekmedik” sözünü hatırlatarak Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak yetiştirdikleri gençlere sevgiden başka bir şey öğretmediklerini, onlara insanları sevmeyi, mesleklerini sevmeyi öğretmenin arzu ve çabasında olduklarını söyledi.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman da 34 yıl önce kendisinin İstanbul Tıp Fakültesine başladığında böyle bir beyaz önlük giyme törenine katıldığını hatırlatarak bu törende bulunmanın kendisi için çok farklı bir anlam ifade ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Karaman, “Madde Bağımlılıkları ve Yeşilay” konulu dersinin başında, bağımlılığın sadece maddeyle ilgili olmadığını, teknolojinin çok ilerlediği günümüzde nesne bağımlılığının da bağımlılıklar arasında yer aldığını söyledi. Kızılay dersinde: “Ergen ya da gençte önce bir merak, hafif de bir korku olur bağımlılıkla ilgili. Ya kendi ya da bağımlılığı kendine teklif eden kişi bir kere denemekle bir şey olmaz diyerek kendisini teşvik eder. Bir kere deneyeyim eğer kötülüğünü görürsem sonra bir daha denemem yahut ben bağımlı olmam diye düşünmeye başlarlar. Sonra bağımlılık başlayınca öyle olmadığı taşın sert olduğu anlaşılır. Bağımlılıklarla mücadelenin başlamadan önce yapılması büyük önem taşır. Sadece polisiye mücadele yapılırsa, gençlerin büyük bir kısmı kaynak kurumadığı için; okul, aile, mahalle ve arkadaş grubu gibi ortamları değiştirilemediği için tekrar gençlerimiz bağımlılığın pençesine düşmektedir.” dedi.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman’ın ilk dersinin ardından beyaz önlük giyme törenine geçildi. İlk grup öğrencilere Konya Valisi Muammer Erol ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker önlüklerini giydirdi. Tören tüm öğrencilere önlüklerinin giydirilmesinin ardından sona erdi.

Paylaş