AKADEMİK YILIMIZ BAŞLADI

09.10.2014

Bugün itibari ile yaklaşık 26.000 öğrencisi, 1.126 idari personeli, 747 öğretim üyesi olmak üzere toplam 1.433 akademik personeli ile 2014–2015 akademik yılına başlamış bulunuyoruz.

Üniversitemiz Köyceğiz Kampüsünde 3 bloktan oluşan 27 bin m² alana sahip olarak yapımı yeni tamamlanmış ortak derslikler; Havacılık ve Uzay Bilimleri, Mühendislik-Mimarlık, Sosyal ve Beşeri Bilimler fakültelerimiz taşınmış olup, eğitime başlamanın heyecanını taşımaktadırlar. Yine Köyceğiz Kampüsünde yaklaşık 3.000 m²’lik kapalı alana sahip ortak laboratuvar inşaatı da Aralık 2014 sonu itibariyle hizmete girecektir. Diğer akademik birimlerimiz de şehir merkezinde kendilerine tahsis edilen binalarda hizmet vermektedirler.

Yeni bir üniversite kurmanın zorluklarına karşın; Üniversitemizin ulaştığı nokta oldukça başarılı bir durumdadır. Bu başarı tüm akademik ve idari kadronun özverili çalışmaları ile gerçekleşmektedir. Bizimle birlikte kurulan diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında başarının düzeyi daha açık olarak görülebilmekte ve bu durum gelecek için umut vermektedir.

Üniversitemiz ailesine yeni katılan öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz derken; tüm öğrenci, akademik ve idari personelimize yeni Akademik yılda başarılar ve esenlikler dilerim.

Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER

Rektör

 

Paylaş