Afganistanlı Heyetten Üniversitemize Ziyaret

03.09.2015

Afganistan Faryab Şehri’nde faaliyetlerini sürdüren Reshad Üniversitesi Rektörü Abdul Rashid Reshad ve Özbek Afganistan Türkleri Dayanışma Derneği Genel Sekreteri İzzetullah Zeki Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu’yu ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu ile görüşen Rektör Reshad, Afganistan ile Türkiye arasındaki güçlü tarihi ve kültürel bağlara vurgu yaparak, Türkiye’nin bölgeye ve ülkelerine olan destek ve katkılarından bahsetti. Yeni bir üniversite olduklarını, Türkiye ile ve özellikle Konya ile güçlü manevi birlikteliği kendilerinin de hissettiklerini vurgulayarak, bu duyguları somut işbirliği zeminine oturtmak istediklerini söyledi.

Genel Sekreter İzzetullah Zeki, Konya’daki Afgan öğrenci varlığından bahsederek, kendilerine Konya’da kucak açılmasından ve Konyalıların desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya’da Afganistanlı Dört Yüz Civarında Öğrenci Var

Prof. Dr. Önder Kutlu ise, Konya’da Afganistanlı dört yüz civarında öğrencinin öğrenimlerini sürdürdüklerini, Hz. Mevlana’nın doğduğu ve insanlığa katkı sağladığı iki diyar arasında akademik anlamda işbirliğinden daha tabii bir şeyin olmayacağını ifade etti. Prof. Dr. Önder Kutlu ziyareti, “İlahiyat, Hukuk ve İktisat alanları başta olmak üzere birlikte çalışılabilecek alanların tespiti noktasında mutabakata varılan görüşmeler, Konya’nın kardeş coğrafyalara ve milletlere olan desteği açısından kayda değer bir zemin oluşturmaktadır” şeklinde değerlendirdi.

Paylaş