21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde Diş Hekimliği Fakültemizden Anlamlı Etkinlik

19.03.2015

Üniversitemiz FORA Öğrenci Topluluğu faaliyetleri kapsamında down sendromlu çocuklar Diş Hekimliği Fakültemizde muayene olup, tedavi gördüler. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin değişik kostümler giyerek, çocukların seveceği şekilde muayenehaneyi hazırlamaları gelen çocukların yoğun ilgisini çekti. Aileleriyle gelen çocukların muayene olmaları esnasında Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yağmur Şener ve Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Nimet Ünlü ve Yrd. Doç. Dr. Emre Korkut da hazır bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yağmur Şener, FORA Öğrenci Topluluğunun halka faydalı olacak bir işle meşgul olmayı istediklerini bu yüzden de böyle bir projeye hayat verdiklerini kaydetti. Dekan Şener, toplumda özel ilgiye ihtiyacı olan çocukların olduğunu, projeyle hem onlara bilgi verildiğini, hem de o çocuklarla kaynaşıldığının altını çizdi. İnsanın bir matematik formülü olmadığını belirten Şener sözlerine şöyle devam etti: “İnsan duyguları olan çevresiyle etkileşim halinde olan bir varlık. Biz doktorların sadece hastayı koltuğa yatıran, tedavisini yapan sonra da gönderen kişiler olmasını istemiyoruz. Hastalarıyla konuşan onlarla kaynaşan bireyler olmalarını önemsiyoruz. Dolayısıyla bu açıdan bu faaliyet çok önemli. Öğrencilerimiz mezun olana kadar hem doktor olsun, hem de daha iyi insanlar olsun amacındayız. Bunu sağladıktan sonra toplumun değişik katmanlarının birbirine saygısı sevgisi artacaktır.”

Öğrencilerinin toplumsal bir fayda için bu projeye imza attıklarını belirten Dekan Yardımcısı ve Topluluk Danışman Hocası Prof. Dr. Nimet Ünlü de, diş hekimi adaylarının böyle bir şey yapmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Ünlü: “Diş Hekimliği adaylarımız içimizde yaşayan gerçeklerimizle nasıl iletişime geçeceklerini ve onlara nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar. Palyaçoyla çocuklarımıza şirin görünmek istedik, ama onlar bundan dahi korkabiliyorlar. Özel çocukların tedavilerini yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Yaşayacakları ilk tecrübenin önemine binaen sakin sakin tedavilerini yapıyoruz.” Bu grubun diş problemlerinin daha çok olabildiğini hatırlatan Ünlü, bu tip gruplara yaklaşımın çok daha önem arz ettiğini söyledi.

Muayenelerinin ardından down sendromlu çocuklar diş hekimliği öğrencileriyle eğlenceli vakit geçirdiler. 

 

 

Paylaş