19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

18.05.2015

“Osmanlı Devleti’nin son döneminde Türk-İslam medeniyetinin yaydığı değerlerden rahatsız olan emperyalist güçlerin saldırılarının Çanakkale Savaşları ile zirveye çıkmasının ardından gözlerini Anadolu’ya dikmiş istilacı devletlere karşı verilen mücadelenin finali 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlamıştır.

Anadolu insanının kutlu direnişiyle kazanılan bağımsızlık mücadelesi neticesinde Anadolu; medeniyet merkezi olarak ilelebet yaşama şansına kavuşmuştur.

Gençlerimizin de söndürülemeyen medeniyet ateşimizin alevini daha da artırması ve bu ateşi daha yüksek yerlere çıkarması da ancak medeniyet tarihimizi iyi analiz ederek, gelecek tasavvuru yapabilecek yetilere sahip olmasıyla mümkündür.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile başta Üniversitemiz öğrencilerinin, Türk gençliğinin ve milletimizin bayramını tebrik ediyor;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Prof. Dr. Muzaffer Şeker