18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıl Dönümü Etkinlikleri Yapıldı

19.03.2014

Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü Etkinlikleri, 18 Mart Salı günü sabah 09.30'da  Şehitlik’te başlayan tören, saygı duruşu ve çelenklerin sunulmasının ardından şehit mezarları ziyaret edilerek karanfillerin konulmasıyla başladı. Törene Vali Muammer Erol,  Garnizon Komutanı  Hv. Plt. Tümg. Ali Çetinkaya, Jandarma Bölge Komutanı  Tuğg. Güray Alpar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, askeri erkan,şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Mevlana Kültür Merkezinde devam eden törende Selçuklu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışının ardından Karatay Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü Anma programına geçildi. Programda açılış konuşmasını yapan Karatay Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fehmi Ceylan yaptığı konuşmada; “Çanakkale; tüm dünya dillerinin konuşulduğu, Emine’nin Ayşe’nin Linda’nın Rosa’nın sözlüsünün nişanlısını dönmemek üzere askere gönderdiği savaşın adıdır. Çanakkale; “ Müminlerin canları cennet karşılığında Allah tarafından satın alınmıştır.İlahi müjdesinin adıdır.” diyerek başladı. “ Şartların çok zor ve denk olmadığı bir zamanda nasıl böyle büyük bir zafer elde etmişsek, bugün de aziz ecdadımıza layık olabilmek için daha çok çalışmak ve fedakarlık yapmak zorunda olduğumuzu” belirten Ceylan ;  Çanakkale yeni Türkiye’nin önsözüdür dedi.

Programda Çanakkale belgeseli sunumu ve “İnancın Zaferi” adlı oratoryo gösterisinin ardından Vali Muammer Erol şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyası takdim etti.

 

 

Paylaş