14 Mart Tıp Bayramı Necmettin Erbakan Üniversitesi Ev Sahipliğinde Tıp Fakültesinde Coşkuyla Kutlandı

15.03.2014

Sabah saat 09.00'da İl Sağlık Müdürlüğünün önünden sağlık çalışanlarıyla birlikte anıt alanına doğru yürüyüşle başlayan etkinlikte; Rektörümüz Pof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Şahin, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci Konya Tabipler Odası  Başkanı Uzm. Dr. Halil Öztürk Anıt’a çelenk koyarak hep birlikte  saygı duruşunda bulundular.

Tıp Fakültesinde devam eden programın öğleden önceki kutlamasına Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rahmi Örs,Prof. Dr. Ayşe Saide Şahin ve hastane Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ katıldı.Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı; “Türkiye’de sağlık alanında çok ciddi ilerlemeler olduğunu ve bu konuda sadece hekimlerin değil, hemşirelerden teknisyenlere laborantlardan hastanedeki tüm çalışanlara kadar sağlık camiasındaki herkesin büyük emeği olduğunu” belirtti.

Ardından kürsüye gelen ve konuşmasına, meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başlayan  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ; “İnsana hizmet etmenin, insanlık onurunu korumanın ve her bir canlının canlılığını devam ettirebilmesi yönünde çaba sarf etmenin kutsal bir görev olduğunu” ifade ederek böyle bir görevi yerine getirmelerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Sözlerini “Bu görevi elimizden geldiğince en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz hem bireysel olarak hem kurumsal olarak. Bu anlamda ülkemizin yurt dışında güzel bir prestiji var ve bu prestij her geçen gün artmaktadır. Bu durumun fedakarca yapılan çalışmalar sonucu büyümekte olduğunu ve ülkemize gelir kaynaklarının içerisinde sağlık sektörünün son zamanlarda ciddi bir katkısının bulunduğunu belirtmek isterim.” diyerek sürdürdü.

Ayrıca, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ; “Özellikle yeni dönemde bu kutsal görev için talip olan, fakültemizi seçerek burada kaliteli bir ekipten güzel bir eğitim alan gençlerimizin insan ve insana hizmet odaklı yetiştirilmeleri için çaba sarfediyoruz. Bu kutsal meslek sizler için ancak bu şekilde huzur kaynağı olacaktır.” dedi.

Sözlerini ; “ 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde Tıp Fakültesinin kuruluşunda emeği geçen ve şu an aramızda bulunmayan saygıdeğer Erol Güngör ve Asım Duman hocadan, başlayarak günümüze kadar emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkürü bir borç bildiğini” ifade ederek sonlandırdı.

Doktorlarımıza mesleklerindeki çeşitli başarılarından dolayı plaketler takdim edilirken, program ; 2013 yılında profesör ve doçent ünvanı alan  öğretim üyelerinin akademik giysi töreniyle son buldu.

Paylaş