Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Hakkımızda

Uluslararası İlişkiler Bölümü 2010 yılında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2017 yılında bu fakülteden ayrılarak Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesine alınmıştır.
Bölüm; Siyasi Tarih, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk ve Avrupa Birliği olmak üzere dört adet ana bilim dalından oluşmaktadır.
Uluslararası İlişkiler Bölümünde; çağdaş bilimin gerektirdiği donanıma sahip kadrosuyla, özgür, çok yönlü, analitik ve eleştirel düşünebilen ve bunu rahatlıkla yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, çağdaş bilimin gerektirdiği bilgiye, beceriye ve olgunluğa sahip bireyler yetiştirmek hedeflenmiştir.
Uluslararası İlişkiler Disiplininin amacı, başta devlet olmak üzere uluslararası aktörlerin küresel ve bölgesel ilişkilerde nasıl bir rol oynadıklarını, tarihsel süreç içinde bu aktörlerin davranışlarını nelerin etkilediğini ve gelecekte olası davranış biçimlerinin neler olabileceğini mevcut teorik ve pratik çalışmalara yeni açılımlar getirerek incelemektir.
Uluslararası İlişkiler Bölümünde; Siyasi Tarih, Uluslararası Politika, Uluslararası İlişkiler Kuramı, Uluslararası Hukuk, Dış Politika Analizi, Uluslararası Örgütler, Türk Dış Politikası gibi temel alan derslerinin yanında, bölge araştırmaları kapsamında Ortadoğu, Kafkasya, Orta Asya, Latin Amerika ve Avrupa ile ilgili dersler de verilmekte ve bu alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.