Turizm Fakültesi
12.04.2016

ANADOLU SELÇUKLU VE KONYA MUTFAĞI 3. GELENEKSEL YEMEK YARIŞMASI

Anadolu Selçuklu ve Konya Mutfağı Geleneksel Yemek Yarışması

Yarışma Bilgileri

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemeklerimizin tanıtılması için düzenlenen “Anadolu Selçuklu ve Konya Mutfağı” adlı yarışmamızın 3.’sü 20 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. Yarışma tüm halkımıza açıktır, ayrıca bu yıl yiyecek içecek ve aşçılık bölümü okuyan öğrencilerimizin katılımı için Konya Mutfağı ve Suriyeli ailelerin katılımı için Suriye Mutfağı adı altında iki kategori daha eklenmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen yarışma, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Enka Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş.’nin  katkıları ile gerçekleştirilecektir.

Yarışma Tarihi: 20 / 04 / 2016  Saat:11:00
Yer: Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Lezzetkar Sosyal Tesisleri, Meram.

 

ANADOLU SELÇUKLU VE KONYA MUTFAĞI 3. GELENEKSEL YEMEK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

20 Nisan 2016 tarihinde  İlimizin yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesince “Anadolu Selçuklu Ve Konya Mutfağı 3. Geleneksel Yemek Yarışması” düzenlenecektir.

1- Yarışma; 20 Nisan 2016 Çarşamba  günü saat 11:00’de Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi  bahçesinde   gerçekleştirilecektir.

2- Yarışmaya katılabilmek için; müracaatlar form ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi ve KOMEK şubelerine  yapılacaktır.

3- Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadırlar.

4- Yarışmaya katılım ücretsizdir.

5- Yarışmaya Konya'da yaşayan (merkez ilçe ve köylerde ikamet edenler dahil) 18 yaşını doldurmuş ve profesyonel olarak aşçılık yapmayan herkes katılabilir. (18 yaşını doldurmamış  öğrenciler yarışmaya kendi kategorilerinde danışman hocaları gözetiminde katılabilirler)

6- Yarışmaya jüri üyeleri ve 1. Derece yakınları katılamaz.

7- Yarışma Konya mutfağına ait ana  yemek,  hamur işi, tatlılar, aşçılık ile ilgili okullarda okuyan öğrencilerin katılımına yönelik  Konya Mutfağı ile Suriyeli ailelerin katılımına yönelik Suriye yemekleri  kategorisinde gerçekleştirilecektir.  

8- Yarışmacı sadece bir kategoriden yarışmaya katılabilir.

9- Yapılan yemekler en az sekiz kişilik olacaktır.

10- Yarışmacı başvurusunda, yapacağı yemekle ilgili; kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren

bilgileri en geç 15 Nisan 2016   günü saat 17:00'ye kadar Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi veya KOMEK şubelerine  teslim edecektir .

11- Yarışmacılar başvuru numarasına göre yarışmada yerini alacaktır.

12- Yarışmacılar evde hazırlamış oldukları yemekleri ve tatlıları 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat

11.00'da sunuma hazır halde Yarışma Salonunda bulunduracaklardır.

13- Yemeklerin ısıtılması için gerekli ekipman tertip komitesi tarafından temin edilecektir.

14- Yarışmacılar kendileri için gerekli olan servis kaşığı, kepçesi vb. malzemeleri ile sunum tabaklarını kendileri getireceklerdir.

15- Yarışmacılar, yarışma tertip komitesi tarafından tespit edilecek jüri tarafından değerlendirecektir.

16- Yemekler jüri tarafından değerlendirildikten sonra misafirlerin tadımına sunulacaktır.

17- Değerlendirme kriterleri; Yemeğin yöresel olması, lezzeti , sunumu ve görünüşü, orjinallik  olmak üzere toplam (100) puan üzerinden yapılacaktır.

18- Yarışma sonuçları aynı gün içinde yarışmadan hemen sonra açıklanacak ve ödül töreni yapılacaktır.

Ödüller:

Birincilere: Tam Altın  

İkincilere: Yarım Altın  

Üçüncülere: Çeyrek Altın  

19-  Yarışmaya dair bilgi ve başvuru formu; Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Karaciğan Mahallesi Ankara Caddesi No:74 Karatay/KONYA  adresinden veya Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK şubelerinden  temin edilip doldurulabilecektir.

Doldurulan formlar elden teslim edilebildiği gibi [email protected] mail adresine de gönderilebilir.

20- İletişim Tel: 0 (332) 236 21 48-49       e-posta: [email protected]

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

 

TERTİP KOMİTESİ