Turizm Fakültesi
11.12.2015

Rekreasyonun Dünü Bugünü ve Geleceği Çalıştayı Gerçekleştirildi

Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen Rekreasyonun, Dünü Bugünü ve Geleceği Çalıştayı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konevi Amfisinde gerçekleştirildi. Çalıştaya; Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Zorba konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılışında kürsüye gelen Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatma Arslan bölümlerinin ilk öğrencilerini 2015-2016 akademik yılında kabul ettiğini ve yüzde yüz doluluk oranına ulaştıklarını vurguladı.

Rekreasyon bölümlerinin turizm fakültelerinde yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya; bu bölümlerin kimliklerinin ve müfredatlarının turizm fakültelerine göre oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Turizmin yaygınlaşmasıyla farklı alanlarda yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’nin turizme ciddi şekilde yatırım yaptığını ve dünyada hatırı sayılır oranda pay aldığını ifade eden Şeker: “Dünyayı taklit etmek yerine bizim değerlerimize özgü bilimsel temellere dayalı alternatif rekreasyon altyapısı oluşturmak üniversitelerin temel görevidir.” dedi.

Türkiye’de ilk defa rekreasyon bölümünün kurulmasını sağlayan Prof. Dr. Erdal Zorba sunumunda; rekreasyonun tarihi, günümüzdeki durumu ve geleceği ile ilgili sunum yaptı. Zorba; dinlenme veya kendini bırakma, eğlenme ve kendini geliştirmenin rekreasyonda olması gereken 3 temel faktör olduğuna dikkat çekti.

2 gün süren çalıştayda; rekreasyon bölümlerinin ortak ders programları ve bölüm mezunlarının istihdamları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.