Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
25.09.2023

PEDAGOJİK FORMASYON DUYURUSU

PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİNİ ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Pedagojik formasyon derslerinin seçimi, Akademik Takviminde yer alan “Kayıt Yenileme” takvimi içerisinde yapılmalıdır. Formasyon ders seçimleri 18-27 Eylül 2023 tarihleri arasındadır.

Pedagojik Formasyon derslerini, talep edenler alacaktır. Konservatuvar bölüm ve programlarının zorunlu dersleri değildir.

Pedagojik Formasyon dersleri 3. Yarıyıldan (2. Sınıf Güz dönemi) itibaren seçilecektir.

Seçilecek Pedagojik Formasyon dersleri, Konservatuvarın Eğitim-Öğretim Programı tablosunda yer almaktadır. Programa, Çalgı Eğitimi ve Ses Eğitimi Bölümlerinin internet sitesindeki “Eğitim-Öğretim Programı”na tıklanarak ulaşılabilir.

Pedagojik Formasyon derslerini almak isteyen 2. Sınıf öğrencileri, müfredat dersleriyle birlikte, doğrudan (talep dilekçesi olmadan) Pedagojik Formasyon derslerini seçebilir. Alınacak dersler, yukarıda adı geçen “Eğitim-Öğretim Programı”nda yer almaktadır.

Pedagojik Formasyon derslerini almak isteyen 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, formasyon derslerini seçmek için, öncelikle Pedagojik Formasyon Talep Dilekçesi ile Konservatuvarımıza başvurmaları gerekmektedir. Dilekçe, elle doldurularak imzalanmalıdır.
Dilekçe, elden veya https://talep.erbakan.edu.tr/ adresindeki talep sistemi üzerinden Konservatuvarımız öğrenci işlerine teslim edilebilir. Talep sistemi üzerinden dilekçesini teslim etmek isteyenler, ıslak imzalı dilekçeyi eksiksiz doldurmalı, dilekçenin taranmış PDF formatındaki halini talep sistemine yükleyip talep oluşturmalıdır.

Pedagojik Formasyon derslerini almak isteyen 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, dönemlerindeki formasyon dersleriyle birlikte, 3. Yarıyıl için açılan, yani alt Sınıflardaki formasyon derslerini de beraber alacaklardır.

İlgili formasyon dersleri,  dilekçeye mutlaka doğru ve eksiksiz şekilde yazılmalı, imzalı şekilde başvuru yapılmalıdır. Ders bilgileri bulunmayan, imzası bulunmayan ve dilekçesinin tarafımıza ulaşmayan öğrencilerin dilekçeleri geçersiz sayılacaktır. (Dilekçenizin ulaştığını teyit ediniz)

3. ve 4. Sınıftaki öğrencilerin Pedagojik Formasyon derslerinin ders seçimleri, dönem derslerinin ders kayıtlarından bağımsız olarak, talep dilekçesi verildikten sonra, Konservatuarımız öğrenci işleri birimi tarafından yapılacaktır. Pedagojik Formasyon derslerinin seçimleri, eğitim-öğretim başlamadan OBS sistemine yansıyacağı için, öğrenciler sistemlerinden dersleri alıp almadıklarını kontrol edebilirler.

PEDAGOJİK FORMASYON TALEP DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ
(Programda Formasyon derslerinin dönemlik dağılımı yer almaktadır)

SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ