Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Öğr. Gör. Bünyamin TİLAVEL

1988 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamladı. T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği Türk Halk Müziği yarışmalarında birincilik dereceleri aldı. 2007 yılında TRT Antalya Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nda bağlama, toplu icrâ, nazariyat, solfej dersleri aldı.
 
2009 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Aynı yıl, TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nda müzik eğitimine devam etti. TRT Ankara Radyosu’nda Yurttan Sesler Topluluğu şefi ve ses sanatçısı Ali Haydar GÜL’den nazariyat ve repertuvar; TRT Ankara Radyosu Aranjör-Tonmaisteri Ertuğrul KARABULUT’tan solfej ve toplu icrâ; TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Topluluğu şefi ve saz sanatçısı Mustafa ACAR’dan Bağlama, üslûp ve tavır dersleri aldı. TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Topluluğu şeflerinden Bircan PULLUKÇUOĞLU’nun ve Serbülent YASUN’un yönettiği topluluklarda Bağlama icrâcısı olarak görev aldı. 2009 yılından günümüze kadar; resmî ve özel Televizyon/Radyo kanallarının birçok programına icrâcı ve konuk olarak katıldı.
2013 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalı yüksek lisans programına kabul edildi.
2019 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Türk Müziği yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl, “Türkülerde Usûl ve Velvele” isimli kitabı yayımlandı. 2015-2021 yılları arasında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda misafir öğretim elemanı olarak bağlama ve repertuvar dersleri verdi.
2020 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalı doktora programına kabul edildi. 2021 yılı itibariyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir. Halen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Çalgı Eğitimi Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak vazifesini sürdürmekte, sanatını icra etmekte ve akademik çalışmalarını devam ettirmektedir.