23.01.2024

2023-2024 Bahar Yarıyılı Yabancı Uyruklu Adayların Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Sonuçları

Enstitümüz 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Bahar Yarıyılı Yabancı Uyruklu Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kesin kayıt hakkı kazanan adaylara ait listeler aşağıda belirtilmiştir. Kesin Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23 - 30 Ocak 2024 tarihleri arasında "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan “Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü” kapsamında Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının 17.12.2023 tarih ve 435731 sayılı yazısına"  istinaden Enstitümüze belirtilen tarihlerde şahsen olarak mesai saatleri içerisinde başvuru yapılacaktır. E-mail, fax, vekalet veya kargo yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Yabancı Uyruklu Kesin Kayıt Başvurularında İzlenecek Adımlar
1. Aşama: Bilim Dalı tarafından değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak kayıt yapmaya hak kazanan adaylar aşağıda bulunan Yabancı Uyruklu Ön Kayıt ve Kayıt Taahhütname Formunu indirerek bilgisayar ortamında doldurup imzalayarak, ekteki belgeleriyle birlikte 23 - 30 Ocak 2024 tarihleri arasında şahsen Enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen kesin kayıt tarihlerinde başvurusunu tamamlamayan aday öğrencilerin öğrenci kaydı kesinlikle yapılmayacaktır.

2. Aşama: Belirtilen kesin kayıt tarihinde başvuru yapan öğrencilerin pasaport veya yabancı uyruklu kimlik bilgileri Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilecektir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından kayıt yapılmasında sakınca bulunmadığına dair onay alındıktan sonra pasif olarak OİBS (Öğrenci Bilgi Sistemine) kayıtları yapılacaktır.

3. Aşama: Kaydında sakınca bulunmadığı bildirilen yabancı uyruklu öğrencilerin ibraz ettiği e-mail adresine "Öğrenci Numarası" gönderilecektir.  Gönderilen öğrenci numarasına 7500 TL dönemlik harç ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. (Harç Ücretleri Vakıfbank Şubelerinden, Vakıfbank ATM'lerinden veya Vakıfbank İnternet Bankacılığı aracılığı ile ilgili gönderilen Öğrenci Numarası kullanılarak yatırılabilmektedir.) Belirtilen Öğrenci Numarası dışında EFT aracılığıyla herhangi bir hesap numarasına veya Vakıf Bankası dışında ödeme yapılamamaktadır. Sadece belirtilen öğrenci numarası kullanılarak ilgili Vakıfbank ödeme noktalarından ödeme yapabilirsiniz.

4. Aşama: Tanımlanan öğrenci numarasına 7500 TL harç ücreti yatırıldıktan sonra öğrenci kayıtları aktifleştirilecektir.

5. Aşama: Kesin kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşağıda bulunan beyan/kontrol belgesi ve ekleri  kesin kaydı yapılan öğrenci tarafından 15 gün içerisinde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen teslim edilecektir. İkametgâh işlemlerinin tamamlanabilmesi için bu işlemin yapılması önem arz etmektedir.

Oluşabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak kayıt işlemlerinizin son güne bırakılmaması önerilir.

*TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT VE KAYIT TAAHHÜTNAME FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

*BEYAN / KONTROL TEBLİĞ TEBELLÜĞ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.