Siyasal Bilgiler Fakültesi
13.02.2024

SIRCON2024 Uluslararası Kış Kampı

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Alfraganus Üniversitesi/Özbekistan işbirliğinde Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi öncülüğünde “ortak geçmiş ortak gelecek” temasıyla düzenlenen “SIRCON2024 Uluslararası Kış Kampı” başladı. Özbekistan ve Türkiye tarafından yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı ve 2 haftalık yoğun bir eğitimin planlandığı programda öğrencilerin aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli faaliyetler de düzenlenecektir. Özbekistan ve Türkiye özelinde karşılaştırmalı ekonomik, politik ve siyasi gelişmelerin değerlendirileceği eğitimlerin yer alacağı programda toplumsal yapıdan sosyal medyaya, İslam düşünce tarihinden sivil toplum ve gönüllülüğe, Türk Devletleri yönetim tarihinden bölgesel kalkınmaya kadar çok geniş perspektifte eğitim konuları yer almaktadır. Programın sosyal ve kültürel boyutunda ise Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Model Fabrika, Dost Eli Derneği, Rektör ve Oda başkanları ziyaretleri ile çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetleri yanında Konya ve çevresinde yer alan tarihi ve turistik yerler de ziyaret edilecektir.
          Programın ilk dersinden önce yapılan açılış konuşmalarında son dönemde Üniversitemiz ve Özbekistan üniversiteleri arasında çok sayıda bilimsel etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden Fakültemiz İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Birol MERCAN, programın düzenlenmesinde önemli katkılar sunan Fakültemiz İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya MIZIRAK ile AKEF Dekanı Prof. Dr. Mürsel BİÇER, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran KOYUNCU, SBBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa ARSLAN ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ARSLAN misafir öğrencilere ve diğer katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapmışlardır. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ŞAHBAZ da öncelikle programın fikir aşamasından düzenlenmesine kadar yoğun bir emek vererek katkı sunan ve dersleri verecek olan tüm hocalarımıza teşekkür ettiği konuşmasında açılışa katılan kıymetli dekanlarımıza, öğretim üyelerimize ve tüm katılımcılara şükranlarını sunarak kampın başarılı ve hayırlı olmasını temennisinde bulundu.