Siyasal Bilgiler Fakültesi
16.02.2024

Ders Ekleme/Bırakma, Mazeretli Ders Kaydı

Ders ekleme bırakma ile ilgili başvurular, ilgili dilekçesi ile şahsen 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

45 AKTS üstü ders alma:
Mezuniyet aşamasındaki son sınıf öğrencileri için
45 AKTS barajı sadece ilk defa alacakları dersler için uygulanacaktır (daha önce alınıp başarısızlık nedeniyle yeniden alınacak dersler 45 AKTS barajına dahil edilmeyecektir). Bu durumda olup da alamadığı dersleri ders kayıtlarına eklemek isteyen öğrencilerin, dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
Dilekçe için tıklayınız

Mazeretli geç kayıtlar:
Süresi içerisinde ders kaydını yapamayan öğrencilerden başvurusu uygun görülenlerin ders kayıtları Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile Dekanlığımız (öğrenci işleri) tarafından yapılacaktır.
Dilekçe için tıklayınız

Üstten ders alma:
Tüm derslerini başarmış en az 3,00 ortalamaya sahip öğrenciler diledikleri takdirde toplamda 45 AKTS'yi geçmeyecek şekilde üstten ders ya da dersler alabilirler.
Dilekçe için
tıklayınız

Not yükseltme için ders alma:
Alt sınıf/dönemlerden başarılı olunan dersler, not (ortalama) yükseltmek amacıyla tekrar alınabilir.
Dilekçe için tıklayınız

Formasyon dersleri:
Müfredatındaki dersler dışında formasyon dersleri almak isteyen 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz (Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri hariç) 21.02.2024 Çarşamba saat 12:00'ye kadar öğrenci işlerine müracaat edebilirler.
Dilekçe öğrenci işlerinden temin edilecektir.