Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı
26.12.2023

Masa Tenisi Turnuvası Hakkında

Üniversitemiz öğrenci ve personellerine yönelik olarak 4 Konya merkez bölge, Ereğli ve Seydişehir yerleşkelerinde masa tenisi turnuvası düzenlenecektir. Katılmak isteyen öğrenci ve personellerin 28 Aralık 2023 tarihi mesai bitimine kadar aşağıdaki linkteki başvuru formunu yanıtlaması gerekmektedir. Fikstür 29 Aralık 2023 tarihi saat 16:00' da sayfamızda duyurulacaktır. Lütfen katılmak istediğiniz bölgeyi dikkate alarak formu yanıtlayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.

Başkanlığımız tarafından düzenlenecek olan masa tenisi turnuvasının sunulan şartnamesi aşağıdadır.

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ 2023 ÖĞRENCİ-PERSONEL KARMA MASA TENİSİ TURNUVASI ŞARTNAMESİ

TURNUVA PROGRAMI
- Son Başvuru Tarihi: 28.12.2023
- Fikstür Açıklama Tarihi: 29.12.2023 (Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı web sayfası duyurular kısmından açıklanacaktır.)
- Turnuva Başlangıç Tarihi: 02.01.2024

KATILIM KOŞULLARI
- Müsabakalara katılacak kişilerin Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi veya personeli olması zorunludur.
- Katılım sağlamak isteyen öğrenci ve personellerin 28.12.2023 gününe kadar https://anket.erbakan.edu.tr/ linkindeki anketi yanıtlaması gerekmektedir.

STATÜ
- Turnuva 4 Konya merkez bölge, Ereğli ve Seydişehir bölgelerinde gerçekleşecektir.
- Ereğli ve Seydişehir bölgeleri kendi içlerinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan fikstüre göre turnuva düzenleyecek ve dereceye girenler ödüllendirilecektir.
- Konya merkezde 4 bölge birincileri İlahiyat Fakültesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan yarı finallere katılacaktır.

MÜSABAKA KURALLARI
- Müsabakalar ferdi olarak yapılacaktır.
- Yarışmacılar müsabakalardan önce personel veya öğrenci kimliklerini müsabaka hakemine ibraz etmek zorundadır.
- Müsabakalar 10:00-16:00 saatleri arasında oynanacak ve müsabaka saatlerinde kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
- Turnuva bay ve bayan olarak iki farklı kategoride gerçekleştirilecektir.
- Müsabakalarda tek maç eleme usülü uygulanacaktır.
- Müsabaka saatinde hazır olmayan yarışmacılar hükmen yenik sayılır. Bekleme süresi 2 dakikadır.
- Müsabakalar kazanılmış 2 set ve 11 sayı üzerinden oynanacaktır. 10-10 eşitlik halinde avantaj kuralı uygulanarak 2 farklı üstünlüğü yakalayan taraf setin galibi sayılır.
- Her 2 sayıda servis değişir.
- Yarışmacılar kendi raketleri ile katılabilirler.
- Şartnamede yer almayan durumlarda uluslararası masa tenisi kuralları geçerlidir.
- Centilmenliğe aykırı hareketlerde (hakaret, kavga vb.) tertip komitesinin alacağı karar bağlayıcıdır.
- Diğer anlaşmazlıklarda tertip komitesi yetkilidir.