Maliye Bölümü

Hakkımızda

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi içinde açılan Maliye Bölümün temel amacı; öğrencilere, kamu kesimi alanında orta ve üst düzey yönetici olarak sorumluluk üstlenebilmek için gerekli bilimsel ve mesleki donanımı sağlayabilmektir.
Maliye bölümünden mezun olan öğrenciler başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere Bakanlıklar, Düzenleme ve Denetleme Kurulları, Bankalar ve Finansal Kiralama Şirketleri gibi kurumlarda uzman, denetmen veya müfettiş yardımcısı gibi unvanlar ile istihdam edilebilmekte ya da bireysel olarak Mali Müşavirlik yapabilmektedir. 

Maliye bölümü öğrencileri, gerek kamu gerekse özel sektörün birçok alanında görev yapabilecek şekilde eğitim almaktadır. Maliye bölümü programı sayesinde bölüm mezunları son derece geniş bir alanda iş bulabilme olanağına sahiptir. Maliye alanının çok yönlü olması dikkate alınarak, bölüm ders programı başta Maliye ve Vergi alanı olmak üzere İktisat, İşletme, Hukuk, Kamu Yönetimi, Sayısal ve Bilgisayar alanındaki derslerden oluşmaktadır.
Konya’daki ilk ve tek Maliye Bölümü olmamız, en büyük avantajımızdır. Genç ve dinamik akademik kadromuzun yanı sıra Fakültedeki İktisat ve İşletme programlarının da güçlü yapısı, bölümümüze güç katmaktadır.