YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ TOPLANTISI YAPILDI

09.05.2012

IRENEC 2012 2. Uluslararası Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji Konferansı Tanıtım ve Hazırlık Toplantısı Sanayi Odası Konferans Salonunda yapıldı

 

IRENEC 2.Uluslararası Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji Konferansı Tanıtım ve Hazırlık Toplantısının Konya ayağı Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı ve EUROSOLAR Türkiye birliği ile yapıldı.

Toplantıya Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı M. Emin Aydın ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru, son yıllarda tüm dünyanın gündeminde olan yenilenebilir enerjinin, Türkiye'nin de üzerinde önem ile durduğu bir konu olduğunu belirtti.

Yüzde yüz yenilenebilir Enerji'nin gerek enerji açığını kapatmak, gerekse yenilenebilir ve temiz enerjiye daha fazla dönebilmek açısından çok önemli bir konu olduğunun altını çizen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Aydın; “ Ülkede bu konu ile ilgili çok sayıda çalışmanın bulunduğunu ve Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar'ın bu konuda tüm Türkiye'de tanıtım ve bilinçlendirme çalışmaları yaptığını söyledi. Rektör Yardımcısı Aydın, Üniversite olarak böyle bir çalışmanın duyurulmasına katkı sağlamanın kendilerine mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve EUROSOLAR Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, yenilenebilir enerji ile ilgili geçmişten bu güne yapılan çalışmaları anlattı. Bir sunum yaparak, enerjinin en etkili şekilde nasıl kullanılacağını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının neler olduğundan bahseden Prof. Dr. Uyar; “Yenilenebilir enerji barış, demokrasi, özgürlük ve yerel imkânı demektir. Yenilenebilir enerji yaşam adına bir çözümdürdedi.

Uyar, konuşmasının sonunda davetlileri yenilenebilir enerjinin kapsamlı olarak masaya yatırılacağı IRENEC 2012 2.Uluslararası Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisine davet etti.

Paylaş