“Yaşayan Hatıralar” Adlı Türk Sanat Müziği Konseri Davetlileri Büyüledi

03.05.2014

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi bölümü öğrencileri, Mevlana Kültür Merkezinde “Yaşayan Hatıralar” adlı muhteşem bir konser verdiler. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Akbulut, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dursun Yağız, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ile öğretim elemanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi öğretim elemanları Adnan Kılıçarslan ve Murat Can’ın hazırladığı, Adnan Kılıçarslan’ın yönettiği konserde Hüseyni, Muhayyer ve Hicaz makamında birbirinden güzel eserler seslendirildi. Müzik ziyafetinin sunulduğu ve davetlilerin büyük ilgi gösterdiği konserde Türk Sanat Müziği severler müziğe doydular.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Akbulut; Öğrencilerinin muhteşem bir konser verdiklerini, bölümün idarecisi olmaktan her zaman onur duyduğunu belirtti ve konseri hazırlayan Öğretim elemanları Adnan Kılıçarslan ve Murat Can’a teşekkür ederek öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise; İlerleyen saatin farkına bile varmadığını öğrencilerin eşsiz yorumlarıyla büyülediklerini söyleyerek başladığı konuşmasında ;

Popüler kültürün karşısında kendi değerlerimizi yaşatmanın önemine değinerek, bunun ancak bu nadide gençlerin çabalarıyla gerçekleşebileceğini belirtti. Rektörümüz Şeker ; “Türk Sanat Müziğinin ayakta kalması için sadece gençlere değil bizlere de çok sorumluluk düşüyor. Bizler idareci olarak sizler de bu konsere katılarak bu sorumluğun bir parçasını oluşturuyorsunuz. Sizlere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Türk Sanat Müziği özlenen bir noktada. Çünkü son zamanlarda televizyonlarımızda da yer almadığını görüyoruz. Bu nedenle  bu tür konserlerin yılda birkaç kez yapılması gerektiğini düşünüyorum. Adnan Kılıçarslan hocamıza, emeği geçen tüm hocalarımıza ve konseri gerçekleştiren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program ; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in isteğiyle Avni Anıl’ın eseri olan  Hicaz Şarkısı “ Şarkılar Söyle O Sahillerde” nin bir kez daha seslendirilmesiyle sona erdi.

Paylaş