Ünlü Sanatçı Sami Yusuf Rektörümüzü Ziyaret Etti

13.04.2015

Dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği “Bütün Diller O’nu Söyler” programında sahne aldı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve ezgilerle Peygamber Efendimiz anıldı. Sami Yusuf’un konserinde Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de davetli olarak bulundu.

Sami Yusuf Konya’daki etkinlikleri kapsamında Rektörlük Konutunda Rektörümüzü ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Sami Yusuf ve Rektör Şeker; İslam dünyasında müzik eğitimi, müzik felsefesi, Mevlevilik eğitimi gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulundular. Ziyarette ayrıca AKEF Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri, İlahiyat ve Sosyal Beşeri Bilimler Fakültelerimizden hocalar ve öğrenciler de hazır bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından yetkililerin de bulunduğu ziyarette Türk kahvesi ve çay ikramı eşliğinde zevkli bir sohbet gerçekleştirildi.

Şeker; sanatçı Sami Yusuf’u ilerleyen zamanlarda üniversitemizde bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılmak üzere davet etti. Ziyaretin sonunda toplu fotoğraf çekilirken Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından Sami Yusuf’a Üniversitemiz yayınlarından oluşan bir hediye paketi armağan etti.

Paylaş