University of Management and Technology Rektöründen Ziyaret

19.04.2015

Pakistan Lahor University of Management and Technology Rektörü Prof. Dr. Hasan Sohaib Murad Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti.

Rektörlük konutunda gerçekleştirilen ziyarette Rektör Hasan Sohaib Murad; Pakistan halkının Mevlana Celaleddin Rumi için büyük bir saygı ve sevgi beslediğini ifade etti. Mevlana’nın manevi mesajlarının bütün dinlere mensup ve hayatın her kesiminden insanlara hitap ettiğini söyleyen Murad; Pakistan’ın milli şairi Muhammed İkbal’in de Rumi'nin manevi öğrencisi olduğunu ifade etti.

Ziyaretin dost ve kardeş iki ülke arasındaki münasebetlerin eğitim ve yükseköğretim alanında artarak devam etmesine vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de; Üniversitemiz hakkında açıklamalarda bulunarak, faaliyetlerimizden bahsetti. Şeker; Mevlana Celaleddin Rumi ve Muhammed İkbal’in hayat felsefelerinin iki ülke ve iki üniversite arasındaki bağları güçlendirmede önemli bir birleştirici unsur olabileceklerini sözlerine ekledi. Şeker ayrıca; Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezimizin olduğunu da hatırlatarak Merkezin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İki üniversite arasında işbirliği çalışmaları yapılması hususunda görüş birliğine varılan ziyarette; yapılacak ortak çalışmaların planlanıp başlatılması için iki üniversite arasında belirlenecek heyetlerce görüşmelere başlanması kararlaştırıldı.

Son derece sıcak ve samimi bir şekilde karşılanıp ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Hasan Sohaib Murad’a Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından ziyaret anısına bir tablo hediye edildi. 

Paylaş