ÜNİVERSİTESİTEMİZDE İLK GÜN YOĞUNLUĞU

04.09.2012

Üniversitemiz fakültelerine 2012-2013 eğitim öğretim yılı kayıtları başladı. Kayıtlar 7 Eylül Cuma günü saat 17.00'a kadar devam edecek. Bu yıl ilk defa kayıt alacak olan Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bölümlerine toplamda 3315 öğrenci kayıt yaptıracak.

Öğrencilerle birlikte ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği kayıtlarda, öğrencilerin zahmet çekmeden kayıt yaptırabilmelerini sağlamak için her türlü imkanı seferber eden Üniversitemizde, öğrenci ve aileleri yetkililer tarafından karşılanıyor. Üniversite hakkında tanıtıcı bilgi veriliyor ve kayıt için oluşturulan bölümlerde tüm işlemler en hızlı şekilde yapılıyor.

Eski rektörlük binasında yeni açılan Turizm Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bölümlerine kayıtlar alınıyor.

Öğrencinin kayıt işlemleri için bizzat başvurması gerekiyor ve 3-7 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmak zorundalar. Kaydını yaptırmayan öğrenci adayları herhangi bir hak iddia edemeyecek.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kar yaptığı açıklamada,  öğrencinin Ösym tarafından yerleştirildiği fakülte, yüksekokul ve bölümlerle ilgili kayıt günlerinin belirlendiğini hatırlatarak, kayıt işleminin daha kolay ve rahat yapılması, yoğunluğa neden olunmaması için, belirlenmiş tarihlerde kayıt merkezlerine başvurulması ve  kayıt işlemlerinin son güne bırakılmaması uyarısını yaptı.

Kayıt esnasında Öğrenci kimliklerinin hemen verildiğini belirten Prof. Dr. Kar; Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız anlaşma neticesinde öğrencilerimiz bu kimlik kartlarıyla toplu taşıma araçlarından faydalanabilecek. Aynı zamanda el kart vazifesi görecek olan kimlik kartlarıyla öğrencilerimiz Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletlerinden de yararlanacak. Son olarak Üniversitemizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılı bir üniversite dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” dedi

KAYIT İÇİN NE GEREKİYOR?

Kayıtlar İçin Gerekli belgeler: Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, Son 6 ay içinde önden çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, ÖSYS sonuç belgesi, Askerlik durum belgesi (1990 ve Öncesi Yıllarda Doğmuş Erkek Adaylar İçin Tecil Belgesi), Harcın ödendiğini gösteren banka dekontu ( 2. Öğretimler için).

Paylaş