Üniversitemizde Oryantiring Yarışması Büyük İlgi Gördü

03.01.2024
Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı

Üniversitemiz ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Konya İl Temsilciği iş birliği ile oryantiring sporunu tanıma ve deneyimle amacıyla yarışma düzenlendi.

Üniversitemiz Köyceğiz Kampüsü’nde 286 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen oryantiring yarışmasında öğrenciler kıyasıya rekabetin yanı sıra sporun keyfini çıkararak yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı buldu.

Sportmenliğin baştan sonra hakim olduğu, harita kullanma becerisi, spor yapma, eğlenme ve takım çalışması gibi rekabetin çok yönlü yaşandığı yarışmada kadınlar kategorisinde birinciliği İlayda Turan, ikinciliği Sude Pelit, üçüncülüğü Hayrunnisa Gül kazandı.

Erkekler kategorisinde ise birinci İbrahim Ethem Ulusoy, ikinci Musab Beren Uzun ve üçüncü Selim Eymen Kütük oldu.

Yarışmanın sonunda elde ettikleri başarılarıyla öne çıkan öğrencilere madalya takdim edildi.