Üniversitemizde “Model Uçak Tasarımı, İmalatı ve Uçurulması” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

05.05.2015

Konya Hava Sporları Kulübü Kurucu Üyesi ve Başkanı Bilal Büyükyıldırım, Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde model uçak tasarımı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerinin geleceği gibi konularda öğrencilerimize bilgi verdi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akdemir, misafirler ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akdemir, bu tarz programların öğrencilerimize faydalı olacağını kaydetti. Bu görevde yeni olduğunu ve bölümdeki yenilikleri, yapılan programlar vesilesiyle öğrencilerle birlikte öğreneceklerini kaydeden Akdemir, başta Konya Hava Sporları Kulübü Kurucu Üyesi ve Başkanı Bilal Büyükyıldırım olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasına, Bilal Büyükyıldırım’a teşekkür ederek başladı. Başarının, hedefine odaklanmanın önemli olduğunu söyleyen Şeker, özellikle stratejik anlamda son dönemde yatırım yapılan Havacılık ve Uzay Bilimlerinin, Uçak Sanayinin gelecek dönemde hak ettiği değeri ve önemi göreceğine dair inanca sahip olduğunu söyledi. Şu an Türkiye’nin bu alanda insan gücü transfer ettiğini belirten Şeker, bu fakültenin öğrencileri sayesinde bu durumun düzeleceğini ve ilerleyen zamanlarda uluslararası alanda insan gücü transfer edecek noktaya geleceğimizin altını çizdi. Prof. Dr. Muzaffer Şeker, gelecekte her bir öğrenciyi üretici, alanında uzman bilim adamı olarak görmek istediklerini belirtirken bu gibi bilinçlendirici programlara Üniversite olarak desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Yurt Dışında Eğitim Fabrikanın İçinde Veriliyor

Konya Hava Sporları Kulübü Kurucu Üyesi ve Başkanı Bilal Büyükyıldırım da bu alanda yaptığı çalışmalara, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerinin önemine, sektörün Türkiye tarihine dair, önemli açıklamalarda bulundu. Kendi hayatından örnekler vererek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Büyükyıldırım, başarının temel formülünün hayırlı eş, hayırlı çocuk, helal para gibi kavramlardan geçtiğini belirtti. Türkiye’nin teknolojik gelişimine, havacılık alanındaki yapılanlara ve üniversite bazında neler yapılabileceğine değinen Büyükyıldırım, aldığı pilot eğitimlerinden, çalıştığı kurumlardan da bahsetti. Türkiye’de son yıllarda sosyal refahın yükseldiğini de dile getiren Büyükyıldırım şöyle devam etti: “Türkiye’de havacılık alanında çeşitli çalışmalar geçmişte yapılmıştı, bugün de daha üst seviyede yapılmaya devam ediyor. Uçak Mühendisleri yurtdışında pek çok eğitimden geçerek diploma alıyor ancak biz her bölümü bitirene bu diplomayı veriyoruz. Sistem bu anlamda ne kadar doğru tartışılır. Japonya, Amerika gibi ülkelerde makine bölümüne gelecek öğrenciyi teknik liseden, torna, pense her şeyi bilen öğrencilerden seçiyorlar. Yani yurt dışında eğitim fabrikanın içinde veriliyor. Bizde ise durum tam tersi mutfağın içinde olanı da olmayanı da bu bölümlere alıyoruz. Hata ediyoruz, sonrada malzemeyi bilmeyen makine mühendislerimiz oluyor.”

Önce kaliteli insan olmak gerektiğini söyleyen Bilal Büyükyıldırım, Üniversitemiz öğrencileriyle bilgi birikimlerini, kaynaklarını paylaşacaklarının da altını çizdi. Necmettin Erbakan Üniversitesindeki ekibin kendi yaptığı uçağı uçuracağını umut ettiğini söyleyen Büyükyıldırım, öğrencilere sahip oldukları enerjiyi fark etmelerini de tavsiye etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in, Konya Hava Sporları Kulübü Kurucu Üyesi ve Başkanı Bilal Büyükyıldırım’a plaket takdiminin ardından program sona erdi. 

Paylaş