Üniversitemizde Hemşirelik Günleri Kapsamında “Ruh Sağlığı” Konuşuldu

01.11.2023
Hemşirelik Fakültesi

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen Hemşirelik Günleri programı kapsamında “Farklı Disiplinlerin Perspektifinden Ruh Sağlığı” konulu panel düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele akademisyenler, hemşireler, öğrenciler ve davetliler katıldı.



Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesibe Günay Molu’nun moderatörlüğünü yaptığı programda, Beyhekim Eğitim Araştırma Hastanesinden Psikiyatrist Doç. Dr. İsmet Esra Çiçek, Uzman Psikolog Ayşenur Köse ve Psikiyatri Hemşiresi Uzman Hemşire Feray Selvi sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

Panelde; psikiyatri ekibinin önemi, psikiyatri hemşiresinin rol ve sorumlulukları, ruhsal hastalıklara yönelik epidemiyolojik veriler, ruhsal hastalığa sahip bireylere yönelik damgalama ile mücadele ve ruh sağlığı yasasının öneminden bahsedildi.

Sunumların ardından katılımcıların sorularının panelistler tarafından yanıtlanması ve panelistlere teşekkür belgesi takdimiyle program sona erdi.

Paylaş