Üniversitemizde Dil Öğretiminde Yenilikçi Adımlar

21.02.2024
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
E-Stories Erasmus+ Projesi’nin, uluslararası iş birliğinin gücünü gösteren örnek bir proje olacağını ifade eden Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Hayriye Ulaş Taraf, “Amacımız, uluslararası öğrencilerin dil, iletişim ve teknoloji kullanım becerilerini geliştirerek onları küresel dünyada daha donanımlı hale getirmektir” dedi.

Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen E-Stories Erasmus+ Projesi’nin başlangıç toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Hayriye Ulaş Taraf, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Yıldız, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uygulamalı Dilbilim Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Ayten Bülbül ile Öğretim Görevlisi Mehmet İncesu liderliğinde, üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Konya Teknik Üniversitesi, Paderborn Üniversitesi (Almanya), Malaga Üniversitesi (İspanya), Girit Üniversitesi (Yunanistan) ve WEBIN (Sırbistan) temsilcileri katıldı.

Projenin temel hedefleri ve yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Dr. Hayriye Ulaş Taraf, proje yönetimini ve ortaklıkların rolünü vurgulayarak, "E-Stories Projesi, uluslararası iş birliğinin gücünü gösteren örnek bir proje olacak. Amacımız, uluslararası öğrencilerin dil, iletişim ve teknoloji kullanım becerilerini geliştirerek onları küresel dünyada daha donanımlı hale getirmektir" dedi.

Proje, katılımcıların uluslararası eğitim alanında yenilikçi adımlar atmalarını sağlamak için heyecan verici bir platform sunuyor. Proje ekibi, öğrencilere yabancı dil eğitimi ve dijital yetkinliklerini birleştiren yenilikçi bir deneyim sunmayı hedefliyor.



E-Stories Erasmus+ Projesi Nedir ?

E-Stories Erasmus+ Projesi’nde, üniversitelerin uluslararası öğrencilerine yönelik hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak dijital öyküleme gibi yenilikçi öğretim metotları ile harmanlanmış multidisipliner bir yaklaşımla zenginleştirilmiş dil öğretim programları tasarlanacak. Projede, üniversiteler arası iş birliği aracılığıyla uluslararası üniversite öğrencilerinin bulundukları ülkenin dilini kullanmada kazanımlar sağlamak, özellikle konuşma, yaratıcı yazma ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmek, dijital yetkinliklerini ve dijital okuryazarlıklarını güçlendirmek, kültürlerarası yetkinliklerini ve farkındalıklarını geliştirmek amaçlanmaktadır.
Paylaş