Üniversitemizde Deprem Farkındalığı İçin ‘Tek Paten’ Tiyatro Oyunu Sergilendi

07.11.2023
Meram Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ile AFAD Gönüllülerinin iş birliği ile ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’ kapsamında ‘Tek Paten’ tiyatro gösterisi düzenlendi.
 
Üniversitemiz Erol Güngör Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gösteriye AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, Kimyasal, Biyolojik, Radyololojik, Nükleer (KBRN) Okulu ve Eğitim Merkezi Tugay Komutanı Albay Yusuf Uysal,  Albay Mahmut Yıldız ve Albay Arif Bel, AFAD İl Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Vural, AFAD Gönüllüleri tiyatro ekibi, AFAD Gönüllüsü ‘Tek Paten’ oyunu yazarı Çiler Öz Yılmaz ile Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencileri katıldı.
 


Tiyatro gösterisi öncesinde konuşma gerçekleştiren Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Canan Güngör, öğrencilere eğitim verirken sorumluluklarının bilincinde olmaları için farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bölüm olarak öğrencilerimizi yetiştirirken mezun olduklarında toplumdaki görevlerinin ne denli önemli olduğunun altını sürekli çizmekteyiz. Toplumun başına gelen başta deprem yangın gibi afetlerde önemli bir rol üstlendiklerinin farkındalar ve kıymetli gençler bu farkındalıklarla mesleklerini icra edecekler. Hepimizin malum üzere yaşadığımız bu topraklar afet riski ile her zaman karşı karşıyadır. Nitekim 6 Şubat 2023 tarihinde 100 yıllık felaket diye tabir edilen Kahramanmaraş merkezli depremler pek çok insanımızın acı kaybı ile gerçekleşti. Milletçe bu acıyı, korkuyu yüreklerimizde hissettik ve yüreklerimiz bizi deprem enkazına götürdü. Enkazda arama kurtarma çalışmalarında yetkin kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere vatandaşlarımızda gönülden çalıştılar. Gönüllülerimizin varlığı gücümüze güç kattı. Üniversitemizin de arama kurtarma topluluğu öğrencileri de bu seferberlikte yerlerini aldı. Tüm emeği geçenlere buradan şükranlarımı sunuyor, gönülden kutluyorum” dedi.
 
‘Sanatın verdiği mesaj toplumlara daha güçlü aktarılıyor’
 
Programa katılan tüm katılımcıları AFAD ve itfaiye gönüllüsü olmaya davet eden Dr. Güngör, “İnsanoğlu bilmediklerinden korkar. Deprem afetinin de bizi ne zaman, nerede, nasıl yakalayacağını bilemediğimizden bu korkuya karşı nasıl güçlenmeliyiz, nasıl cesur olmalıyız, nasıl savaşmalıyız sorularının cevapları da hazırlıklı olmaktan geçiyor. Evet risk altındayız, hazır olmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Deprem gerçeği ile yaşamak ve hazırlıklı olmak adına, toplumun her kurumunun ve bireyinin üzerine düşen görevlerden birinin de deprem bilinci olduğunu belirtmek isterim. Bugün sizlere bu bilinci aktarmaktaki yolumuz sanat. Çünkü sanatın verdiği mesajın toplumlara daha güçlü aktarıldığı aşikar. Dolayısıyla bu tiyatro oyunu aynı zamanda afet farkındalığı yaratacak. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa afet konusunda o kadar kişinin bilinci artmış olacaktır” diye konuştu.


 
Programın açılış konuşmasının ardından ‘Tek Paten’ tiyatro oyunu gösterime sunuldu ve katılımcılardan tam not aldı. Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Görevlisi İrfan Arguz da, tiyatro gösterisinde oyuncu olarak görev aldı.



Paylaş