Üniversitemizde Braille Alfabesi ve Türk İşaret Dili Öğretiliyor

12.01.2024
Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından ‘YÖK Bayrak Ödülleri’ kapsamında Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde Türk İşaret Dili Temel Eğitimi Kursu ve Braille Alfabesi Okuma Yazma Kursu hayata geçirildi.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı ile kendisi de Türk İşaret Dili Temel Eğitim Kursu’nda eğitim alan Üniversitemiz Harita Mühendisliği Bölümü Arazi Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran tarafından kurslara ziyaretler gerçekleştirildi.


Engelli bireylerle ilgili toplumsal farkındalığı artırmak ve engelli öğrencilerin yaşamlarını daha da kolaylaştırabilmek amacıyla bu kursları başlattıklarını ifade eden Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, “Bu konuda Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü olarak rol ve sorumluluklarımız var. Öğrencilerimizin iletişim ve öğrenme güçlerini artırabilmek, toplumda çok sayıda Braille Alfabesi ile okuyup yazabilen, işaret dili ile işitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurabilen bireylerin sayısını artırmak için bu kursları açtık. Kurslarımız Nisan ayına kadar devam edecek. Devamında da sadece temel işaret dili kursu değil ileri çevirmenlik ile ilgili de 2. aşama kurslarımız olacak. Toplam 270 öğrencimiz bulunuyor. Kurslarımıza devam edip sertifikalarını alan kursiyerlerimiz belgeli işaret dili çevirmeni olacaklar” dedi.



Temel İşaret Dilini Herkes Öğrenmeli
Temel işaret dilini herkesin öğrenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran ise, “Hayat boyu öğrenme düsturunu kabul eden bir akademisyen olarak Üniversitemiz Türk İşaret Dili Temel Eğitim Kursu’na katıldım. Severek de kursa devam ediyorum. Prof. Dr. Hakan Sarı hocamın önderliğinde güzel ve profesyonel bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu kursları sadece öğrenciler için açmadıkları, akademisyenlerin de teşvik edilmesinden yana oldukları için de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş