Üniversitemiz ve Türk Anadolu Vakfının İşbirliği ile Tıp Fakültesi Çocuk ve Erişkin Hematoloji Onkoloji Hastanesinin Temel Atma Töreni

12.05.2014

Tıp Fakültesinde gerçekleşen törene; Vali Muammer Erol, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Tahir Yüksek, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ,Tıp Fakültesi Dekan ve Başhekim yardımcıları,öğretim üyeleri, davetliler, hastane personeli katıldı.

Program; Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ yaptı. Arbağ: "Yeni yapılacak olan Çocuk  ve Erişkin Hematoloji Onkoloji Binasının ihtiyacı gidereceğini düşünüyorum. Toplamda 11.000 m2 kapalı alanı, 105 hasta kapasiteli binanın yaklaşık maliyeti 14 milyon olarak hesaplanmaktadır.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı: " Çocuk onkoloji hastaları için böyle bir binanın çok büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtmeliyim. Bu yapılacak yeni binayla bu alanda sadece Konya'nın değil tüm bölgenin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak. Ben, Çocuk ve Erişkin Hematoloji Onkoloji binası gibi çok önemli bir ihtiyacının giderilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Türk Anadolu Vakfı adına konuşan Erol Küçükbakırcı: “Türk Anadolu Vakfı eğitimin önemine inanarak milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, bilgili insanların yetişmesi için çaba sarf etmektedir. Eğitime imkan sağlamaktadır. Kız ve erkek yatılı öğrenci yurtları, imam hatipler ve Kur'an Kursları da Anadolu Vakfına aittir. Sosyal sorumluluk projelerine devam etmektedir.”  diye konuştu. Onkoloji hastanesinin Konya için öneminden bahseden Küçükbakırcı, onkoloji hastalarının tedavi için Ankara’ ya gittiklerinde hasta yakınlarının çok mağdur olduklarını vurguladı. Küçükbakırcı; imkanı olan insanların, imkanı olmayanlara imkan sağlamaları gerektiğini ifade ederek, Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapmakta olan hocalarımızı Konya’ nın şansı olarak adlandırdı. Temeli atılacak olan Çocuk ve Erişkin Hematoloji ve Onkoloji Hastanesini en kısa zamanda hizmete açacaklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Konya’nın manevi sesi olan ve bu tür organizasyonları üstlenen bir çok sivil toplum kuruluşlarının içerisinde Türk Anadolu Vakfının özel bir yeri var. Kendilerine kalbi ve sözlü teşekkürlerimi sunuyorum. Atılacak olan bu temelin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarını son olarak Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı yaptı. Kabakçı şunları söyledi :  “Sözlerimin başında Soma’da yaşadığımız acıya değinmek istiyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı ve yaralı olanlara ise acil şifalar diliyorum. Türk Anadolu Vakfının köklenmiş bir çınar gibi yardımlarına çok etkin bir şekilde devam ettiğini sevinerek görüyorum. İnsanlar vardır bütün işlerini bu dünyaya göre yaparlar yaptıklarının karşılığını da bu dünyada almak isterler, insanlar vardır hayatı  bütün olarak görür öteki ve bu diye ayırmazlar. Kalıcı hizmetler yapar ve bu kalıcı hizmetler de kainat var olduğu müddetçe onların hayır defterlerine yazılmaya devam eder. Bugün sağlıkta iyi bir noktadayız. Sağlık Turizmi sayesinde artık yurtdışından hastalar Türkiye’ yi tercih ediyorlar. Geldiğimiz bu nokta da yeterli değil, daha alacak çok yolumuz var. Böylesine bir ihtiyacın giderilmesinde  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda hizmete açılması dileğiyle.” 

Konuşmaların ardından emekli İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Türk Anadolu Vakfı eski başkanı Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı’nın duası, kurban kesimi ve temel atma gerçekleştirilerek tören sona erdi.

Tören sonrası tüm davetlilere yemek ikram edildi. 

Paylaş