Üniversitemiz Türkiye’de İlk 10 Dünyada İlk 500’ü Hedefliyor

28.02.2013

Üniversitemiz akademik çalışmaları ve akademik çalışmaların niteliğini artırmak için proje desteklerine başladı…

Türkiye’de ilk 10, dünyada ise ilk 500 üniversite arasında yer almak için çalışmalar yürüten Üniversitemiz kendi kurduğu Bilimsel Araştırmalar Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) aracılığıyla önemli desteklerde bulunuyor.

Konuyla ilgili Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tıp Fakültesinde görevli çok sayıda asistan, öğretim elemanı ve öğretim üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Üniversitemiz BAP Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Doğan Tıp Fakültesindeki akademisyenlere sağlanan desteklerden yararlanabilmeleri için akademisyenlerin takip etmesi gereken prosedürleri anlattı.

Şu anda 8 ayrı alanda desteğin verildiğini ifade eden BAP Koordinatörü Doğan, “Araştırma Projeleri, Tez Projeleri, Öncelikli Alan Projeleri, Sanayi İşbirliği Projeleri, Kongre Projeleri, Ek Destek Projeleri, Yayın Teşvik ve Atıf Destek Projeleri olarak sınıflandırılmaktadır. En düşük destek Atıf Projemizde 150 lira iken Alt Yapı Destekleri ise sınırsız olarak verilmektedir. Bununla birlikte Araştırma Projelerine 30.000 TL, Öncelikle Araştırma Projelerine 80.000 TL, Yüksek Lisans Projelerine 7.500 TL, Tıpta Uzmanlık Tez Projesine 15.000 TL, Doktora Tez Projesine 15.000 TL, Kongreye Katılım Projesine 3.200 TL şeklinde belirlenmiştir. Yine bununla birlikte yayınlar içinde A, B, C sınıf dergiler için 1.500 TL ile 750 TL arasında destekler sağlanacaktır. Özel sektörden sağlanan proje desteklerine ise alınan destek kadar destek sağlanacaktır. MEVKA, TÜBİTAK gibi kurumlardan destek alacak projelerinde yüzde 20’si kadar destek yine birimimiz tarafından ödenecektir.   

 Burada akademisyenlerimizin kongreye katılımı, bilimsel çalışmalarını artırmak ve yapılan çalışmaların niteliğini artırmak, tez yazımı gibi alanlarda çalışmalarına destek olmak birinci amaç olarak belirlenmiştir” dedi.

Proje ile ilgili ayrıntılar ile desteklere başvuru tarihleri gibi konular  http://bap.konya.edu.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

BAP Koordinatörlüğü Tıp Fakültesi sonrası Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde de bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu toplantıda da akademisyenlere desteklerle ilgili bilgiler aktarıldı.

Paylaş