Üniversitemiz KONDİL Öğrencileri Kapadokya’yı Gezdi

29.04.2015

Üniversitemiz Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KONDİL) öğrencileri, Şehir ve Kültür Gezileri kapsamında Kapadokya’yı gezdi.

KONDİL Eğitim Merkezinde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler rehber eşliğinde yaptıkları gezide, Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarihi, turistik, sosyal, ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgi aldılar. Bölgenin muhteşem doğasına hayran kalan öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaşadıkları coğrafyayı ve Türk kültürünü öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen geziye katılan öğrenciler, gezilerine ilk olarak Kapadokya’nın en popüler yürüyüş yerlerinden birisi olan Ihlara Vadisi’nden başlayarak, bölgenin en güzel manzarasına sahip Uçhisar Kalesi ile devam ettiler. “Şehir ve Kültür Gezileri” programı hakkında bilgi veren KONDİL Müdürü Prof. Dr. Kemal Özcan şunları söyledi: “İlim tahsiline Türkiye’de devam etme kararı verip şehrimize yeni gelen ve Türk Kültürüne yabancı olan öğrencilerle kaynaşmak, onlara Türkiye’nin güzelliklerini, kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Öğrencilerimiz bu gezilerle yoğun ders programının stresinden uzaklaşarak dinlenme fırsatı buluyorlar. KONDİL olarak etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek.” 

Paylaş