"Ulusal Öğrenci Sempozyumu" Üniversitemiz İş Birliğinde Düzenlendi

30.04.2019

Üniversitemiz, Türkiye imam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi iş birliğinde, Mevlana Kültür Merkezinde "Ulusal Öğrenci Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar,  sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu sempozyumun öneminden bahsetmek gerekirse, öğrencilerin eğitime fikirleriyle katkı sağlamaya çalışması önemli bir nokta. Bir diğer önemli nokta da programın İngilizce olması” şeklinde konuştu.

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise, sempozyumdaki sunumların önemine işaret ederek, “Gençlik varsa yenilik, heyecan ve mücadele vardır. Bugün eğitim öğretim adına da yeni dinamikleri gençlerin müzakere edecek olması büyük kazanımdır. Ciddi beklenti içindeyiz. Bildirileri heyecanla takip edeceğiz. Eğitim sistemi ve öğretmenlerimizden büyük beklentimiz olacak ama eğitimden en büyük beklentimiz gönüller inşa etmektir” diye konuştu.

Sempozyum Koordinatörü Aysun Mete ise programa ülke genelinden 18 okulun destek verdiğini açıkladı.  

Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurullah Aktürk de, öğrencilerinin sempozyuma uzun soluklu çalışmayla hazırlandığını dile getirdi.

Sempozyuma 18 okuldan katılan 75 öğrenci, “2023 Vizyonu Doğrultusunda Eğitimin Yeni Dinamikleri ve Öğrenci Beklentileri” başlığında, yabancı dilde 32 bildiri ve 25 poster sunumu yaptı.

Paylaş