TÜRKSAT Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül Ziyareti

08.05.2015

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Halil Yeşilçimen ve Konya İl Müdürü İsmail Safa Tekin; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Bilgi İşlem Daire Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken de hazır bulundu.

TÜRKSAT Türkiye’nin İlk Entegre Veri Merkezini Konya’da Kuracak

Meram Kozağaç Mahallesi’nde kurulacak olan ülkemizin ilk entegre veri merkezi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ensar Gül, merkez ile ilgili ihale çalışmalarının devam ettiğini belirterek: "Devletimizin kurumlarına ait veriler Konya’da saklanacak. Konum itibariyle uygun durumda olduğu için Konya tercih edildi." dedi. 

Üniversitemiz hakkında bilgi veren ve üniversitemizde sürdürülen bilişim teknolojileri faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, Türkiye’nin ilk veri entegre tesisinin kurulmasından, özellikle de Konya’da kurulmasından memnuniyet duyduğunu belirterek; Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak kurulacak veri merkezi için üzerlerine düşen her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Bulut Teknolojisinde İleri Seviyede

Bulut teknolojisi ile ilgili çalışmalarda Necmettin Erbakan Üniversitesinin iyi seviyede olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ensar Gül, bu konularla ilgili olarak üniversitemiz ile işbirliği içinde bulunmak istediklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül’e ziyaretin anısına hediye takdim etti.

Paylaş