Türkiye’nin Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Toplandı

30.10.2023
Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
18. Türkiye Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Toplantısı, Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye’deki üniversitelerin sağlık yönetimi bölüm başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yalçın İleri, mesleki önemi yüksek böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Doç. Dr. İleri, sağlık yönetimi bölümlerinin sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilerinin geliştirileceği 18. Türkiye Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Toplantısı’nın hayırlı olmasını diledi ve Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılması için desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti.

Görüş ve öneriler aktarıldı
Ankara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü toplantıda, Sakarya Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Akbolat ‘Sağlık Yönetimi Çekirdek Eğitim Programı’ hakkında bilgiler verdi. Marmara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çelik ise, Sağlık Yönetimi Bölüm Yetkinlikleri Araştırması Sonuçlarını aktardı. Toplantı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Bostan’ın ‘Sağlık Yönetimi Mezunlarının İstihdamına İlişkin Sağlık Bakanlığı Nezdinde Yapılan Çalışmalar’ konulu konuşmasının ardından sona erdi.