Türkiye’deki Lisansüstü Programlarda Bir İlk

01.09.2023
Sosyal Bilimler Enstitüsü
 

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Türkiye’de ilk olan bir uygulamaya imza atılarak sadece yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Temel İslam Bilimleri Arapça yüksek lisans ve doktora programı açıldı. 

Konu hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Karapınar, “Temel İslam Bilimleri Arapça yüksek lisans ve doktora programı eğitim ve tez dili yüzde yüz Arapça olan bir programdır. Program, yurt dışında bir üniversiteden ilahiyat muadili bir programdan lisans veya yüksek lisans mezunu olup üniversitemizde lisansüstü eğitim yapmak isteyenlere yöneliktir. Bu programın hedef kitlesi, şartları taşıyan yurt dışı lisans ve lisansüstü mezunu yabancı uyruklu öğrencilerdir. Bu öğrenciler,  enstitümüzde Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalına bağlı; Tefsir, Hadis, Kelam, İslam Hukuku, Kuran-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi, Arap Dili ve Belagatı,  İslam Mezhepleri Tarihi,  ve Tasavvuf bilim dallarında Arapça yüksek lisans ve doktora tezleri yapılabileceklerdir. Temel İslam Bilimleri Arapça yüksek lisans ve doktora programı, sadece yabancı uyruklu öğrencilere yönelik olması hasebiyle Türkiye'de ilahiyat alanında bir ilktir” şeklinde konuştu.

2 Eylül 2023 - 12 Eylül 2023 tarihleri arasında başvuruların yapılabileceği programlara, 16 yüksek lisans ve 8 doktora öğrencisi için kontenjan açıldı.  

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız. 
 
Paylaş