Türkiye’de AR-GE, İnovasyon ve Üniversite Sanayi İşbirliği Semineri

05.07.2013

Mevlana Kalkınma Ajansı destekli, Konya Sanayi Odası tarafından yürütülen “Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesi”  kapsamında  “Türkiye’de AR-GE, İnovasyon ve Üniversite Sanayi İşbirliği” konulu seminer Konya Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminere: Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Kara, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Konya BİM Koordinatörü S.Ü. İLTEK Müdürü  Prof. Dr. Mustafa Ersöz, ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Hamit Serbest,  EBİLTEM Müdürü ÜSİMP Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, öğretim görevlileri ve misafirler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Ortada mevcut bir tablo var ve bizim de hedeflerimiz var. Plan ve programımızı ve alt yapımızı güncelleştirerek bir çabayı ve motivasyonu oluşturmaya çalıştık. Eskiden üniversite sanayi işbirliği dendiğinde hocalarımızın bireysel olarak yaptığı kısmi yardımlar gelirdi akla. Ama kurumsal sistematik, sonuç ve çözüm odaklı olması gerektiği noktasında bugüne kaydı. Mesafe alınması gerektiğini düşünüyorum. Ama bürokrasi engelinin aşılması lazım. Esnek bir üniversite modeline geçilerek üniversite ve sanayinin daha aktif çalışmalarla lisansüstü ve akademik çalışmalarla projeler üretilmeli. Hep birlikte üniversitesi, sanayicisi ortak kaynakları değerlendiren çalışmalar yapılmalı.”şeklinde açıklamalarda bulundu.

Program katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Paylaş