Sosyal İnovasyon Ajansı'ndan Uluslararası Öğrencilere Yaz Okulu

07.08.2023

Sosyal İnovasyon Ajansı, Konya'da öğrenim gören uluslararası öğrenciler için “Sosyal İnovasyon Yaz Okulu’’  programı düzenledi.

Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İki Doğu İki Batı Derneği iş birliğinde; Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrenciler Sosyal İnovasyon Yaz Okulu”  SİA-Meram yerleşkesinde gerçekleşti. Farklı ülkelerden Konya’ya gelen öğrencilere sosyal inovasyon ana başlığında sosyal fayda, etki ve proje yönetimi konularında eğitimler ve atölyeler düzenlendi.



Toplumsal Sorunlara Yenilikçi Çözümler
“Uluslararası Öğrenciler Sosyal İnovasyon Yaz Okulu” kapsamında gerçekleşen programda, sosyal inovasyon iyi uygulama örnekleri, bilimsel araştırma tasarımı, proje döngüsü, şehircilik çalışmaları odağa alındı. Öğrenciler, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler atölyesinde inovasyon odaklı çözümleri tasarladılar.

Etkinliğin kapanış programında, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, İki Doğu İki Batı Derneği ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

Konya'da öğrenimleri devam eden uluslararası öğrencilerin, hem inovasyonu hem de yaşadıkları bölgelere özgü sorunların çözümü için sosyal inovasyon stratejilerini keşfettikleri yaz okulu programı, sosyal inovasyonun transferini ve ortak akıl mekanizması ile çözüme odaklanmayı hedefliyor.



Paylaş