SEDEP Protokolü İmzalandı

25.09.2013

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) imzalanan protokol ile 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi için Selçuklu’da hayata geçti. Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz işbirliğinde bu yıl ikinci yılına giren proje de etkinlikler ön planda olacak.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) için Konya Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca katıldı.  
 

Protokol imza töreninde konuşan Konya Valisi Muammer Erol, “Proje inşallah hayırlı ve faydalı olur. Umulan sonuçlara bizi en kısa sürede götürür ve memleketin her yerinde de güzelleştirilerek kopya edilir. Umarım öğrenciler ve velilerimizin yanında toplum olarak hep birlikte bundan istifade ederiz. Sarf edilen emek ve gayretler boşa gitmez” dedi.

Geçen sene başarı ile uygulanan bu projenin devamlılığı ve sürdürülebilirliği önemliydi diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bu konuda Selçuklu Belediyesi ve Milli Eğitim camiası da destek verdi ve devamını sağladılar. Bu yıl geçen yılın birikimi, deneyimi ve memnuniyetinin oluşturacağı motivasyonla çok daha güzel bir değerler eğitimi uygulayacağımızı düşünüyorum. Değerler ve kavramlar toplumu ayakta tutan temel direklerden. Biz değerlerimize sahip çıktığımız zaman aslında geleceğimize sahip çıkıyoruz. Çocuklarımıza kendi kültürümüzü, kendi kültürümüzün temellerini sadece teorik değil pratik uygulamaları ile vererek geleceğin kendi inşasında bu değerlere bağlı çocuklarla mesafe alacak bir toplum oluşturmak üzere çaba sarf etmiş oluyoruz. Bu yıl da başarılı bir dönem geçirmiş olacağız. Başta projenin organizasyonunda, düşünce ve finans bazında ekibi sürükleyen Selçuklu Belediye Başkanımıza ve ekibine, okulları ve öğretmenleri motive eden milli eğitim camiasına, Sayın Valimizin bu sene bu işin yürütülmesi konusunda ortaya koydukları iradeye ve kendi camiamız içerinde Ahmet Keleşoğlu Fakültesinde görev yapan eğitmen yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.   
 
Selçuklu Belediyesi olarak birçok hizmet üretiyor, birçok proje yapıyoruz ama Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) bizim en büyük projemiz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnsana yatırım yapıyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönemde Selçuklu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Selçuklu Değerler Eğitimi Projesini yürütmüştük. Selçuklu Belediyesi dokümanların teminini sağlamış, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda bunu uygulamış ve  Necmettin Erbakan Üniversitemiz de bilimsel danışmanlık yapmıştı. Bu yıl materyaller yenilendi, etkinlikler artırıldı ve değerler eğitimi projesi yeniden bugün imzalayacağımız protokolle hayata geçmiş oldu”dedi.
 
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Selçuklu ’da bulunan 112 okulda, 85 bin öğrenciye, 4 bin 300 öğretmenin katılımları ile 2 milyon 150 bin doküman dağıtıldığını belirten Başkan Altay,” Dokümanlarımız üç kısımda yer alıyor. Birincisi öğrencilerimiz için belirlediğimiz 8 temel değer “sabır, saygı, sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk ve özdenetim” konularında her ay öğrencimize bir kitap takdim ediyoruz. Bu kitapla bu konuyu anlatıyoruz. Diğer materyalemiz öğretmenlerimiz ile alakalı. Öğretmenlerimize ilave bir yük getirmeden, ders programına uygun bir şekilde bu değeri işleyebilecekleri programı anlatan bir kitap. Tabi bu eğitimin sadece okulla sınırlı olması yeterli değil. Özellikle ailelerin bu konuda bilgilenmesi için ailelerimiz için her ay bir kitap gönderiyoruz. Böylece velilerimiz okulda işlediğimiz değerlerle ilgili bilgi sahibi oluyorlar. Umuyorum ki bu dönemde de yenilenen materyaller ve etkinliklerin arttırılması ile Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Türkiye’ye örnek bir proje olacak ”dedi.
 

Yapılan konuşmaların ardından SEDEP Protokolü proje ortakları tarafından imzalandı.

Paylaş