Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

28.10.2023
Rektörlük

Nice yüzyıllara, Türkiye Cumhuriyeti!

Bugün, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ve minnetle kutluyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, hür ve necip bir millet olarak varlığımızı sürdürme azmimizin adıdır. Hürriyet ve istiklal her zaman milletimizin en önemli değerlerinin başında gelmiştir. Tarih olmakla tarih yazmak arasındaki ince çizgide bu değerler için verilen mücadele ve kazanılan zaferler tarihimizin en parlak sayfalarını oluşturmaktadır.

Geride kalan yüz yıl, bizlere geçmişten ilham alarak, geleceğe umutla bakma fırsatını sunuyor. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlarken, kuzeyden güneye, doğudan batıya, 7'den 70'e birlik ve beraberlik içinde, daha da güçlenmiş bir iradeyle ilerlemenin kararlılığındayız. İstiklal ve hürriyet sevdamızla geleceği aydınlatarak Türkiye Yüzyılına yürümeye devam edeceğiz.

Gelecek, Cumhuriyetimizin en büyük mirasıdır. Geleceğimizi parlatacak genç nesillerimizi, dünya ile rekabet edecek bilgi ve yetkinliklere sahip bireyler olarak yetiştirmeyi her zamankinden daha güçlü bir azimle sürdüreceğiz. 

Milletçe, en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin gayretini vereceğiz.

Köklü tarihimiz, kadim değerlerimizin rehberliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için canla başla mücadele edeceğiz.

Bu kutlu yürüyüşte, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 100 yıldır olduğu gibi gelecek yüz yıl için de rehberimiz olmayı sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin bekası, aziz milletimizin huzur, emniyet ve selameti için sınırlarımız içinde ve dışında cansiperane görev yapan güvenlik güçlerimize Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum.

Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Büyük Millet Meclisi’nin vatanperver üyeleri başta olmak üzere, milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Nice yüzyıllara, Türkiye Cumhuriyeti!


Prof. Dr. Cem Zorlu
Rektör




Paylaş