NATO Tiger Meet Tatbikatı Konya’da

08.05.2015

1960 yılında kurulan NATO Tiger Meet Komitesi (NATO Tiger Association-NTA) tarafından organize edilen ve her yıl komiteye üye bir filonun ülkesinde gerçekleştirilen NATO Tiger Meet Tatbikatı’na bu yıl Konya ev sahipliği yapıyor.

4-15 Mayıs tarihleri arasında192’nci Filo Komutanlığı’nın ev sahipliğinde Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen NTM Tatbikatının hava fotoğrafçıları gününe Konya Valisi Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı Ulusal Tıp Eğitimi Sempozyumu’nda bulunan misafirlerimiz katıldı.

Davetliler Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterisini beğeniyle izledi. Solo ve takım olarak sergilenen hareketlerin yanı sıra üç boyutlu sema gösterisi ve gökyüzüne çizilen kalp hareketi büyük alkış aldı.

Tük Yıldızları uçaklarının, ters tırmanış ve dönüş, iniş takım kesişimi, çift kesişimi, iniş takımları terste selamlama ve tip ucu hareketlerini de katılımcılar dikkatle izledi.  

Paylaş