Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

21.04.2015

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı.

Konya İl Müftülüğünün organizasyonu ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Meram Belediyesinin katkılarıyla Konya Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu program düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı program; gerçekleşen yarışmalarda dereceye girenlere ödül takdimi, programa katılanlar arasında yapılan umre çekilişleri ve Mustafa Cihat Konseri ile sona erdi.

Diğer bir Kutlu Doğum Haftası etkinliği de, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve tutuklular tarafından gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan tutuklu Matem K'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer'in "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı konferansı ile devam etti. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, Siyer-i Nebi ve ilmihal bilgi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Program hükümlü ve tutukluların okuduğu ilahilerle sona erdi.

Ayrıca, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar Meram ilçesi İnlice Mahallesi Büyük Camiinde de Kutlu Doğum Haftası üzerine yaptığı sohbetle mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

 

 

 

 

Paylaş