Konya’da Mevlana Algısı Tespiti ve Tanıtımı Çalıştayı Yapıldı

30.09.2013

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri “Konya’da Mevlana Algısı Tespiti ve Tanıtımı Çalıştayı” Afyonkarahisar İkbal Otel’de gerçekleştirildi. 28-29 Eylül tarihlerinde yapılan çalıştaya farklı üniversitelerden akademisyenler, ilgili STK ve medya temsilcileri katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in ev sahipliği ve himayelerinde gerçekleşen çalıştayda ilk gün 3 Grup halinde tartışmalar yapıldı. İkinci günü ise grupların fikirlerinden oluşan sonuç bildirgesi üzerinde konuşmalar ve değerlendirmeler yapıldı. Nihai sonuç bildirgesinin katılımcıların değerlendirmelerinin de  dikkate alınarak daha sonra yapılacağı çalıştay, Mevlana konusunda kapsamlı bir çalıştayın ön hazırlığını içeren çok önemli bir toplantı oldu. Alanında uzman çok kıymetli ilim adamlarının ve STK temsilcilerinin fikirlerinden ortaklaşa bir uzlaşı ve hareket metninin ortaya çıkacağı çalıştaya, Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ da bizzat katılarak başarılar diledi.  Çalıştay katılımcıları ile Cumartesi akşamı bir değerlendirme ve teşekkür konuşmasında bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana’yı anlama ve aktarmada bu çalıştayın kendilerine çok büyük katkısı olacağını, ortaya çıkan rapor doğrultusunda kendilerinin üzerine düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını beyan etti.  Çalıştayın açılış ve kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Muzaffer Şeker’ de Kadim başkent Konya’nın manevi sahibi olarak tanınan Mevlana’nın doğru ve hakkaniyetle anlaşılmasına katkı sağlayacak bu çalıştaya destek veren, fikirleriyle katkı sağlayan tüm katılımcılara  teşekkürlerini sundu.

Çalıştayda, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ün yanısıra 10 farklı üniversiteden sosyolog, felsefe, tasavvuf, iletişim, tarih hocalarıyla, eğitimci, gazeteci yazarlar hazır bulundu.

29 Eylül Pazar günü saat 12’ de sona eren çalıştayın ardından katılımcılar, Afyon mevlevihanesi, Ulu Camii, Kale, Taş Medrese ziyaretlerinde bulundular. 

Paylaş