Konya TÖMER’de Eğitim Bir Başka

05.05.2014

Üniversitemiz Konya Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Konya TÖMER) 2013-2014 eğitim yılında 130 öğrencisi ile derslere devam ediyor.

Tüm dil becerilerinin aynı anda geliştirilmesine dayalı bir sistem uygulayan Konya TÖMER’de okuma, yazma, dinleme ve konuşma derslerinin yanı sıra sosyal aktivitelere de yer veriliyor.

Konya TÖMER Müdür Vekili Doç. Dr. Kemal Özcan; merkezin amacının Konya’ya gelen uluslararası öğrencilere ve burada yaşayan yabancılara Türkçe öğretmek, Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmak, Türkçe ve başka dillerin öğretimi konusunda çalışmalar yaparak eğitim-öğretim, araştırma, uygulama ve yayın faaliyetlerinde bulunmak olduğunu ifade etti.

Dört kıtadaki farklı ülkelerden gelen öğrencilerin büyük bir kısmının Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinin çeşitli programlarına öğrenci olarak kayıtlı olduğunu ifade eden Özcan şunları söyledi: “Bu öğrencilerin yarısı burslu diğerleri ise kendi imkanlarıyla eğitim alıyor. Öğrencilerimizden bir kısmı yalnızca Türkçe öğrenmek üzere ülkemize geliyor. Ancak kurs süresince derslerin yanı sıra öğrencilerin birbirleriyle daha iyi bir iletişim kurmalarını sağlamak, Türk Kültürünü ve yaşadığı şehrin kültürünü de öğrenmeleri amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl Ebru Sanatı ve Halk oyunları kurslarımızda öğrencilerimiz eğitim alıyorlar. Bu kurslarımızın yanı sıra düzenlediğimiz il içi ve il dışı geziler, sinema, tiyatro gibi kültürel aktivitelerle de öğrencilerimize, hem öğrendikleri dili pratik etme fırsatını veriyor, hem de her düzeyden insanla öğrendikleri dil arasında duygusal bağ kurarak Türkçeye yakınlık duymalarını sağlıyoruz”.

Paylaş