Konya TÖMER Öğrencilerine - Kültürü, Filmle Öğreniyorum- Etkinliği

15.05.2014

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından yürütülmekte olan  “Kültürü, Filmle Öğreniyorum” projesi kapsamında film analizi etkinliğinde Selvi Boylum Al Yazmalım filmi izlendi. TÖMER’de eğitim ve öğretim gören yabancı öğrencilerin Türk Kültürüne aşinalığını artırmak ve adaptasyonlarını hızlandırmak amacı güden etkinlik öncesinde, Hallkla İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Nuri Paşa film hakkında sunum ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'de etkinliği değerlendirme konuşması yaptı. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Asım Duman Konferans salonunda 16 Mayıs'da gerçekleşen etkinlikte Türk Sinema tarihinin klasiklerinden olan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izleyen öğrenci ve hocalar film üzerine analiz ve tartışma yaptılar. 

Filmin teması, kurgusu, mesajı hakkında fikirlerini sunan öğrenciler; bu tür etkinliklerin kendileri için çok faydalı olduğunu, özellikle Üniversitemiz Rektörünün böyle bir etkinlikte kendileriyle beraber olmalarından son derece mutlu olduklarını söyleyerek, programın organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Buluş, Konya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Murat Yeşil, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.

Paylaş