Konya Müftülüğüne Atanan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar Görevine Başladı

09.05.2014

Konya Ticaret Odasında düzenlenen müftülük görev devir teslim törenine; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Vali Muammer Erol,  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Kur'an tilavetinin ardından konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş: “İslam dünyası çok çetin sınavlardan geçiyor. Kardeşin kardeşle olan ilişkilerindeki ölçüsüzlük ve özensizlik, Müslümanlar için acı bir yük olmaya başladı. Yerel, bölgesel ve  küresel ölçekte yaşanan sorunların pek çok yerde insanlığın öldüğüne dair işaretler verdiğini söyleyebiliriz. Son günlerde işlenen çocuk ve kadın cinayetleri İslam'ın da ötesinde insanlığın vicdanını kaybettiğinin bir işaretidir. Hiç şüphesiz  bu yaşananlar bütün dünyada insanlığın, İslam'ın barış ve rahmet mesajlarına ne kadar da çok muhtaç olduğunu göstermektedir. Bütün bunları geride bırakmak adına öncelikle mümin gönüllerin merhamet eğitiminden geçmesi, sevgi, şefkat, hoşgörü ve kardeşlikle buluşması gerekmektedir. Mümin gönüllere rahmet ve merhamet yerleşmeden, İslam dünyasının birçok bölgesinde var olan açlık, sefalet, şiddet, çatışma ve gerginlik ortadan kaldırılamaz." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Müftülüğüne atanan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar’a görevinde başarı dileklerini ileterek, tebriklerini sundu.

Paylaş