Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı Düzenlendi

16.04.2015

Konya’nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra’da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla “Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı” düzenlendi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 8 üniversiteden 50 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştayın açılışına; Vali Vekili Fazlı Akgün, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın ile daire başkanları ve akademisyenler katıldı.

Bölgenin Gelişimi Bölge İnsanına Zarar Vermemeli

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Son dönemde turizm destinasyonu olarak tanımlanmış ve yerli yabancı herkesin ilgisini çekmeye başlamış olan bir bölge üzerine düzenlenen bir çalıştay açılışındayız. Koruma amaçlı imar planı çalıştayı ile hayatın içerisinde devamlılığını sürdüren bir bölgenin insanlarına zarar vermeden, onların gelişimini de sağlayacak şekilde ne yapılabileceğini konuşmuş olacağız. Bugüne kadar bölgenin bu haliyle yaşatılması, bölge insanının büyük bir cömertliği ve bir medeniyet göstergesidir. Bunun için özellikle bölge halkına kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konya’nın turizm potansiyelinde yer tutması açısından geleceğe yönelik ciddi bir beklenti içerisinde olduklarını belirten Rektörümüz; bölgede belirgin bir düzenleme yapıldığını fakat bunun yetersiz olduğunu ifade ederek, orada yaşayan toplumun konuya ne kadar sahip çıkması gerektiği konusunda biraz daha çaba sarfetmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Şeker sözlerine şu şekilde devam etti: “Emeği geçen tüm arkadaşlara ve akademisyenlere Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü şehir üniversiteyle, üniversite, şehir ve akademisyeniyle beraber bir sinerji üretmiş oluyor. Bu anlamda şehre katkıda bulunmak bizim de görevimiz. Şehrin kendi dinamiklerini de devreye sokarak üniversiteyle birlikte çalışıyor olması da kendi içerisinde önemli bir başarı kaynağı. Bütün üniversitelerimizin paydaş olarak çalıştayda yer alması ve konunun uzmanı arkadaşların davet edilmiş olması, çalıştayın verimli ve başarılı olacağının bir göstergesidir.”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilistra Vadisi’nde yapılacak planlamanın Gökyurt, Güneydere, Yeşildere, İlyasbaba, Hatunsaray, İnlice mahallelerini kapsaması düşünülüyor. Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı 1. Çalıştayı ile bölgeye yapılacak uygulamaların hangi faaliyetleri kapsayacağını belirleyecek planın içeriğine katkı sağlanması hedefleniyor.

Paylaş